Proposols on financing and hernetus for conservation-use of reel estate inve-trent trusts in Bursa-Muradiye
Korumanın finansmanına yönelik çözüm önerileri gayrimenkul yatırım ortaklığı modelinin Bursa-Muradiye'de uygulanması
  1. Tez No: 82787
  2. Yazar: ELİF İZGİ TOPBAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMRE MODRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Koruma, Rehabilitasyon, Ekonomik ve Fonksiyon Değeri, Finansal Değerlendirme, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Muradiye, Conservation, Rehabilitation, Economic & Functional Value, Financial Evaluation, Real Estate Investment Trust, Muradiye 111
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Restorasyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 278
Özet
Öz KORUMANIN FİNANSMANINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLI ĞI MODELİNİN BURSA- MURADİYE'DE UYGULANMASI İZGİ TOPBAŞ, Elif Yüksek Lisans, Restorasyon Anabilim Dalı, Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi : Öğretim Görevlisi Emre Madran Mayıs 1999, 278 Sayfa Türkiye'de korumaya ilişkin ekonomik kaynaklar çeşitli açılardan oldukça yetersizdir. Bu sorunun çözümü için devletin yanı sıra özel sektörün de koruma alanında faaliyet göstermesi gerekmektedir. Bu tez kapsamında korumanın finansman boyutu ele alınacak ve korumaya ilişkin var olan ve geliştirilmesi gereken modeller ve bu modeller için gerekli altyapı ele alınacaktır. Sermaye Piyasaları için de yeni bir araç olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları avantajları ve dezavantajları ile yeni bir model olarak tartışılmakta ve bir alandaki uygulaması ise Bursa-Muradiye'de yapılan bir alan çalışması ile irdelenmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROPOSALS ON FINANCING ALTERNATIVES FOR CONSERVATION - USE OF REAL ESTATE INVESTMENT TRUSTS IN BURS A-MURADİYE İZGİ TOPBAŞ, Elif M.S. in Restoration, Department of Architecture Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Emre Madran May 1999, 278 pages The financial sources in Turkey related with conservation is insufficient in many ways. To resolve the problem alternative solutions should be found and the private sector together with the state should be involved in the conservation. In the scope of this thesis, the financing dimension of the conservation will be treated and the existing and possible models and the infrastructure needed for those models will be discussed. The Real Estate Investment Trust which is also a new tool for the capital markets is discussed as a new model for conservation with its advantages and disadvantages and its application in the field of conservation accompanied with a Case Study in Bursa-Muradiye region.