Depolanmış hayvan yemlerinin küf florası üzerine bir araştırma
A research on mould flora in stored feeds
- Tez No: 114051
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALEV HALİKİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: feed, mycofiora. mycotoxigenic moulds
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
V ÖZET DEPOLANMIŞ HAYVAN YEMLERİNİN KUF FLORASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA ERDOĞAN, Aylin Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Alev HALİKİ Mayıs 2001, 63 sf Bu çalışmada, İzmir ilinde bulunan iki ayrı yem fabrikasından alınan 13 çeşit toplam 22 adet yem hammaddesi örneği incelenmiştir. Bu örneklerde bulunan küflerin izolasyon ve identifıkasyonları amaçlanmıştır. Toplam 147 izolat elde edilmiştir ve farklı 1 7 küf türü tanımlanmıştır; 6 Aspergillus genusunda, 6 Penicillium genusunda ve 5 tanesi Fungi İmperfecti sınıfındadır. Çalışmalar sonucunda izole edilen küf türlerinin bir kısmının toksik etki yapabilecek küf türleri arasında olduğu saptanmıştır. Anahtar sözcükler; Yem, küf florası, mikotoksigenik küfler
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT A RESEARCH ON MOULD FLORA IN STORED FEEDS ERDO?AN, Aylin MSc in Biology Supervisor Assoc. Prof.Dr. Alev HALİKİ April 2001 In this research, 1 3 different types and total 22 pieces of raw feed samples which were received from 2 different feed production plant. It is aimed at the isolation and identifications of moulds in this samples. It is gained 147 isolates in total and 17 different mould types are identified: 6 in Aspergillus. 6 in Penicillium species and 5 Fungi Imperfecti class. It is detected that some part of the isolated mould types may have toxic effect.