The Software requirements specifications and software design descriptions of a quality information system for Turkish Military Academy
Kara Harp Okulu kalite bilgi sistemi için isterler çözümlemesi ve yazılım tasarımı
- Tez No: 114300
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, Kalite Bilgi Sistemi iv, Total quality management, Quality Information System 111
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Enformatik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
oz KARA HARP OKULU KALİTE BİLGİ SİSTEMİ İÇİN İSTERLER ÇÖZÜMLEMESİ VE YAZILIM TASARIMI ERCAN, Cihan Yüksek lisans tezi, Enformatik Enstitüsü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih BİLGEN Haziran 2001, 161 sayfa Bu tezde, Kara Harp Okulunun (KHO) Toplam Kalite Yönetimi (TKY) faaliyetlerini desteklemek amacıyla, KHO Kalite Bilgi Sistemi modeli için isterler çözümlemesi ve yazılım tasarımı sunulmaktadır. Bu amaçla, halen KHO'nda yürütülen TKY uygulamaları, bilgisayarlı ortamda yürütülecek olan kalite bilgi sistemini oluşturmak amacıyla, problem sahalarını ve ihtiyaçlarını belirlemek için incelenmiştir. KHO'nun, elle yürütülmekte olan çoğu diğer kalite bilgi sistemlerinde de karşılaşılan; artan kalite uygulamaları kayıtlarında saklama, güncelleme ve bulmadaki zorluklar, kayıtlardaki tekrarlamalar gibi genel problemleri vardır. SRS ve tasarımın hazırlanmasında IEEE standartları kullanılmıştır. Bu modelin, KHO'nun tüm TKY bilgilerini veri tabanında tutarak, insangücü, kağıt israfı ve tekrarlanan çabaları azaltması ve böylelikle kalite yönetiminde daha iyi karar vermeyi sağlayarak TKY uygulamalarını desteklemesi beklenmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE SOFTWARE REQUIREMENTS SPECIFICATIONS AND SOFTWARE DESIGN DESCRIPTIONS OF A QUALITY INFORMATION SYSTEM FOR TURKISH MILITARY ACADEMY ERCAN, Cihan M.S. Information systems, Informatics Institute Supervisor: Prof. Dr. Semih BİLGEN June 2001, 161 pages This thesis presents software requirement specifications (SRS) and software design description of a quality information system model for Turkish Military Academy to support total quality management (TQM) applications. For this purpose, TQM applications currently performed in the Turkish military academy are analyzed to identify the problem areas and requirements to develop a computerized quality information system. Turkish Military Academy has the general problems that are common to manual information systems such as difficulties in keeping, updating and finding the increased volumes of quality activity records, redundancies in the records and so on. IEEE standards are followed in the form and content of the SRS and design reports. The model is expected to support TQM applications by keeping all Turkish Military Academy TQM data in the database, reducing paperwork, manpower and effort duplications, thus enabling better decision making for managing quality.