Kargalı (Polatlı) ve Gölköy (Kalecik) köy meralarının florası
The Flora of the Kargalı (Polatlı) and Gölköy (Kalecik) pastures
  1. Tez No: 114762
  2. Yazar: HÜLYA AKGÜL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MECİT VURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Mera, Polatlı, Kargalı Köyü, Kalecik, Gölköy, Ankara, Flora, Pasture, Polatlı, Kargalı Village, Kalecik, Gölköy Village, Ankara
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
KARGALI KÖYÜ (POLATLI ) VE GÖLKÖY (KALECİK ) KÖY MERALARININ FLORASI (ANKARA) (Yüksek Lisans Tezi) Hülya AKGÜL GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EYLÜL 2001 ÖZET Araştırına alanları, Ankara ili sınırları içinde Ankara'nın güneyinde bulunan Kargalı Köyü (Polatlı) ve Kuzeydoğusunda yer alan Gölköy (Kalecik) meralarının bir bölümüdür. Kargalı Köyü merasında 489 bitki örneği, Gölköy merasından ise 120 bitki örneği olmak üzere toplam 609 bitki örneğinin değerlendirilmesi sonucu, Kargalı Köyü merasında toplam 39 familyaya ait 125 cins ve 216 tür ve tür altı seviyede takson, Gölköy merasında ise toplam 23 familyaya ait 72 cins, 101 tür ve tür altı seviyede takson tespit edilmiştir. Tür ve tür altı seviyede 5 takson A4 karesi için, 14 takson ise B4 karesi için yeni kayıttır. Kargalı Köyü merasında 39 takson, Gölköy merasında ise 10 takson endemiktir. Kargalı merasında endemizm oram % 18, Gölköy merasında ise % 10'dur.Kargalı Köyü merasında tespit edilen taksonların fîtocoğrafik bölgelere dağılımı şöyledir: İran-Turan elementleri 54 (% 25), Akdeniz elementleri 4 (% 1,8), Avrupa-Sibirya elementleri 1 (% 0,5) ve geniş yayılışlılar ile fîtocoğrafik bölgesine karar verilemeyenler ise 157 (% 72,7)'dir. Gölköy merasında ise tespit edilen taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılımı şöyledir: İran-Turan elementleri 15 (% 14,8), Akdeniz elementleri 6 (% 5,9), Avrupa-Sibirya elementleri 2 (% 1,9) ve geniş yayılışlılar ile fitocoğrafik bölgesine karar verilemeyenler ise 78 (% 77,2)' dir. Bilim Kodu: 401. 03. 04
Özet (Çeviri)
III THE FLORA OF THE KARGALI (POLATLI) AND GÖLKÖY (KALECİK) PASTURES (ANKARA) (Master Thesis) Hülya AKGÜL GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY EYLÜL 2001 ABSTRACT The study areas are located within the borders of Ankara province and comprise a section of Kargalı Village (Polatlı) pastures located on the south of Ankara and a section of Gölköy (Kalecik) pastures located on the northwest of Ankara, As a result of evaluation of 609 plant samples, of which 489 are from Kargalı Village Pasture and 120 are from Gölköy Pasture, we have found a total of 39 families, 125 genera and 216 taxa which are specific and intraspecific ranks at Kargalı Village pasture, and a total of 23 families, 72 genera, 101 taxa which are at specific and intraspecific at Gölköy pasture. 5 specific and intraspecific taxa are new records for A4 square and 14 taxa are new records for B4 square. 39 taxa (18%) in Kargalı Village pasture and 10 taxa (10%) in Gölköy pasture are endemic.IV Phytogeographical elements of the taxa found at Kargalı Village pasture are as follows: Irano-Turanian elements: 54 (25%), Mediterranean elements: 4 (1.8%), Euro-Siberian elements: 1 (0.5%), those that are spread wide and whose phytogeographical regions are unidentified: 157 (72.7%). Phytogeographical elements of the taxa found at Gölköy pasture are as follows: Irano-Turanian elements: 15 (14.8%), Mediterranean elements: 6 (5.9%), Euro-Siberian elements: 2 (1.9%), and those that are spread wide and whose phytogeographical regions are unidentified: 78 (77.2%). Science Code: 401.03.04