An Algorithm for comparison of MPEG-7 descriptor structures
MPEG-7 tanımlama yapılarında karşılaştırma için bir algoritma
  1. Tez No: 114865
  2. Yazar: DERYA ÖZDAMAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: MPEG-7, Yapısal Karşılaştırma, XML iv, MPEG-7, Structural Comparison, XML iii
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
oz MPEG7 TANIMLAMA YAPILARINDA KARŞILAŞTIRMA İÇİN BİR ALGORİTMA Özdamar, Derya Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Semih BİLGEN Eylül 2001, 74 sayfa MPEG-7'nin ne olduğu, ve değişik tipte çoklu ortam dokümanlarının hızlı ve efektif şekilde taranması konusunda nasıl kullanılabileceği anlatılmıştır. MPEG-7 görsel standartlarıyla uyumlu, çoklu ortam dokümanlarının tanımlama dosyaları üzerinde kurulu yeni bir imge arama ve erişim sistemi önerilmiş ve varolan sistemlerle karşılaştırılmıştır. XML dosya formatında hazırlanan MPEG- 7 dokümanlarının yapısal karakterlerini tarayıp, tanımlama nesnelerinin alt-seviye özellilerinin detayına inmeden eşleştirmek için bir algoritma önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ALGORITHM FOR COMPARISON OF MPEG7 DESCRIPTOR STRUCTURES Özdamar, Derya MSc, Department of Informations Systems Supervisor: Prof.Dr. Semih BİLGEN September 2001, 74 pages A survey on what MPEG-7 is and how it can be used for quickly and efficiently searching for various types of multimedia documents is presented. An image search and retrieval system built on description files of multimedia documents, consistent with MPEG-7 Visual Standards is proposed and compared with existing systems. An algorithm is proposed for searching and matching structural aspect of MPEG-7 documents prepared in XML file format, without going into low-level properties of the description entities is also proposed.