Analysis of thin wire linear antennas using direct time domain techniques
İnce tel doğrusal antenlerin direkt zaman alanlı teknikler kullanılarak incelenmesi
- Tez No: 115001
- Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN MERİH BÜYÜKDURA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Zaman Alanlı Analiz, İnce Tel Antenler, Moment Metodu, Hailen integral Eşitliği. vı, Time Domain Analysis, Thin Wire Antennas, Method of Moments, Hailen' s Integral Equation. IV
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
oz İNCE TEL DOĞRUSAL ANTENLERİN DİREKT ZAMAN ALANLI TEKNİKLER KULLANILARAK İNCELENMESİ GÜDÜ, Tamer Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. O. Merih Büyükdura Eylül 2001, 94 sayfa Bu çalışmada ince tellerin elektromanyetik saçılım ve yansıma özelliklerini incelemek üzere zaman alanlı bir integral eşitlik türetilmiştir. Burada türetilen eşitlik Hailen integral eşitliğidir. Türetilen eşitlik moment metodu ve zaman içinde ilerleme teknikleri kullanılarak bütün değişkenlerin sadece zaman ve uzaya bağlı olduğu bir eksende sayısal olarak çözülmüştür. Moment metodu çözümü nokta eşleme ve Galerkin tipi eşleme yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Geliştirilen çözüm yöntemleri ince tel antenlere, ince tel yansıtıcılara, etkileşimli ince tellere, doğrusal olmayan bir yük ile yüklenmiş ince tel antelere uygulanmış ve bazı sonuçlar elde edilmiştir. Aynı yapılar bir de Hailen integral eşitliğinin frekans alanında çözülmesi ileincelenmiştir. Zaman alanında alınan sonuçlar frekans eksenine Fourier dönüşümü kullanılmak suretiyle çevrilmiş ve frekans alanlı çözüm sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Karşılaştırma sonucuda, zaman alanlı çözüm sonuçları ile frekans alanlı çözüm sonuçlarının iyi bir uyum içinde olduğu gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF THIN WIRE LINEAR ANTENNAS USING DIRECT TIME DOMAIN TECHNIQUES GÜDÜ, Tamer M. Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. O. Merih Büyükdura September 2001, 94 pages In this thesis, a time domain integral equation is formulated to analyze the transient radiation and scattering characteristics of thin wire linear antennas. The integral equation formulated in this work is Hailen' s time domain integral equation. The formulated equation is numerically solved by using method of moments and marching on in time techniques directly in the time domain such that all variables are shape and time dependent only. The method of moments solution of the equation is achieved by using both point matching and Galerkin's type matching in space. The developed numerical solutions are applied to thin wire linear antennas, thin wire scatters, coupled thin wire antennas, nonlinearly loaded thin wire antennas and some numerical results are obtained. The same structures are also analyzed by solving Hallen's mintegral equation in the frequency domain. The time domain solution results are transformed into the frequency domain via Fourier transformation and compared with the frequency domain solution results. It is observed that they are in good agreement.