Visualizing transition diagrams of action language programs
Eylem dillerinde yazılmış programların geçiş diyagramlarının görsel olarak çizilmesi
- Tez No: 116143
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FERDA NUR ALPASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Eylem Dilleri, nedensel kuramlar, planlama, bilgi gösterimi, geçiş diyagramları, Görsel Çizimler, Ccalc, Tdv, GraphViz. iv, Action Languages, causal theories, planning, knowledge representa tion, transition diagrams, visualization, Ccalc, TDV, GraphViz. m
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
oz EYLEM DİLLERİNDE YAZILMIŞ PROGRAMLARIN GEÇİŞ DİYAGRAMLARININ GÖRSEL OLARAK ÇİZİLMESİ Koç, Özcan Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Ferda N. Alpaslan Temmuz 2001, 106 sayfa Eylem dilleri günümüz yapay zeka (YZ) çalışmalarında önemli bir yer tutmak tadır. Eylem dilleri programları ve nedensel kuramlar oluşturmak kadar bu dilleri öğrenme ve öğretmede karşılaşılan en temel sorunlardan biri geçiş diya gramlarının elle çizilmesi yada zihinde canlandırılmaya çalışılmasıdır. Bu tezde, geçiş diyagramlarını otomatik olarak ve görsel bir biçimde çizecek, Tdv adında bir program geliştirildi. Tdv, Ccalc [18] programını geliştirerek GraphViz[21] yazılımını kullanmakta ve C programlarının geçiş diyagramlarını çizmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT VISUALIZING TRANSITION DIAGRAMS OF ACTION LANGUAGE PROGRAMS Koç, Ozcan M.Sc, Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Ferda N. Alpaslan July 2001, 106 pages The subject of action languages is one of the prominent research topics in current Artificial Intelligence (AI) research. One of the problems in teaching and learning action languages as well as writing causal theory expressions is the difficulty of visualizing transition diagrams in mind. A tool, called TDV, which extends CCALC [18], is developed to visualize transition diagrams of C programs.