Design and implementation of a message oriented middleware
Mesaj tabanlı arakatman yazılımı tasarım ve gerçekleştirimi
  1. Tez No: 116289
  2. Yazar: ERTUĞRUL BARAK
  3. Danışmanlar: DR. ATTİLA ÖZGİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Mesaj Tabanlı Ara-katman, Kaynak Kod, Ortakçalışırlık, Windows, UNIX, Linux, MIL-STD 2045-4700 IB vı, Message Oriented Middleware, Source Code Interoperability, Windows, UNIX, Linux, MIL-STD 2045-47001B IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Öz MESAJ TABANLI ARA KATMAN YAZILIMI TASARIM VE GERÇEKLEŞTİRİMİ Barak, Ertuğrul Yüksek Lisans Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Danışmanı: Dr. Attila Özgit Yardımcı Tez Danışmanı: Aysın Zaim Aralık 2001, 97 sayfa Bu tez, özellikleri askeri standart dokümanı MIL-STD 2045-47001B'de verilen kablosuz veri aktarımını sağlayan özel uygulama katmanı protokolünü gerçekleştirmekte olan Windows UNLX ORTAK ÇALIŞIR Mesaj Tabanlı ARA KATMAN yazılımı WUIMOM'un tasarımını anlatmaktadır. Kaynak kodun gerçekleştirimi günümüzün iki popüler işletim sistemi olan MS-Windows ve UNIX ve benzeri(ör.Linux) işletim sistemleri göz önünde bulundurularak yapılmıştır.Kaynak kod ortak çalışırlığı ger-çekleştirilirken üç ana problemlekarşılaşılmıştır; verinin ortak bir yapıda tanımlanması, soket programlama arayüzü ve thread programlama arayüzlerinin adı geçen iki işletim sistemi türlerinde farklılıklar göstermesi. Tez bu problemlere odaklanmıştır ve de bu problemlerin çözümünde kullanılan teknik ve yöntemlerin detaylarını içermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A MESSAGE ORIENTED MIDDLEWARE Barak, Ertuğrul M. Sc. Department of Computer Engineering Supervisor: Dr. Attila Özgit Co-Supervisor: Ayşm Zaim December 2001, 97 pages This thesis describes the design and implementation of Windows UNIX Interoperable Message Oriented Middleware, WUIMOM which implements the particular connectionless data transfer application layer protocol specified by the military standard document MIL-STD 2045-47001B. Implementation was done considering the source code interoperability for two most popular operating systems MS. Windows and UNIX and its variants (i.e. Linux). There were three mmajor problems that were faced with in the achievement of the source code interoperability; common data representation, socket API differences and threading API differences in two named operating systems. The thesis focuses on the solution of these problems and gives the details of techniques and methods used in the solutions of these problems.