Molecular dynamics simulations of metal alloys: Structure, thermodynamic properties and solid-liquid phase transitions
Metal alaşımların dinamik simülasyonları: Yapı, termodinamik özellikler ve katı-sıvı faz değişimi
- Tez No: 116298
- Danışmanlar: DOÇ.DR. GÜLAY DERELİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Simulasyon, Moleküler Dinamik, Metaller, Metal Alaşımlar, Sıvı Metaller, Termal Özellikler, Çok Cisimli Potansiyeller ve İkili Faz Diya gramları, Simulation, Molecular Dynamics, Metals, Metal Alloys, Liquid Metals, Thermal Properties, Many Body Potentials and Binary Phase Dia grams
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Katı ve sıvı Ag-Cu, Ag-Pb ve Ag-Pd metal alaşımlarının termodinamik özellikleri çeşitli sıcaklık ve konsantrasyonlarda sabit sıcaklık ve basınçtaki (TPN) moleküler dinamik (MD) metoduna dayanan MD algoritmaları kullanılarak çalışılmıştır. Bu fcc metal alaşımlarının katı ve sıvı haldeki simulasyonlarında Sutton ve Chen'nin deneysel çok cisimler potansiyeli test edilmiştir. Simulasyonlardan gerçek deneyler ile karşılaştırılabilecek değerler elde edilmiştir. Bunlar termodi namik ve yapısal özellikleri içermektedir. Katı ve sıvı haldeki termodinamik özelliklerden bu alaşımların faz diyagramları elde edildi. Sonuçlar mümkün olduğunca deneysel değerlerle karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Thermodynamic properties of solid and liquid forms of Ag-Cu, Ag-Pb and Ag-Pd metal alloys are studied for various temperatures and concentrations using the molecular dynamics (MD) algorithms based on constant temper ature, constant pressure (TPN) MD method. We have tested the emprical many-body potential of Sutton and Chen in simulations of solid and liquid forms of these fee metal alloys. From simulations those quantities which can be compared with real experiments are obtained. They include thermodynami- cal and structural properties. From the thermodynamic properties of solid and liquid forms phase diagrams of these alloys are obtained. Results are compared with experiment whenever possible.