European Monetary Union from a political perspective
Politik ekonomi perspektifiyle Avrupa Para Birliği
- Tez No: 116740
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. M. FATİH TAYFUR
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
 - Anahtar Kelimeler: Avrupa Para Birliği, Siyasi İşbirliği, Güç Dağılımı iv, European Monetary Union, political cooperation, distribution of power m
 - Yıl: 2002
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 149
Özet
oz POLİTİK EKONOMİ PERSPEKTİFİYLE AVRUPA PARA BİRLİĞİ Erkenci, Elif Senem Yüksek Lisans Tezi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. M. Fatih Tayfur Eylül 2002, 136 sayfa Bu tez Avrupa Para Birliği ve politik işbirliği ilişkisini tarihsel ve teorik bir çerçeve içerisinde incelemektedir. Para birliğinin tarihsel oluşumu ve kurumsal yapısının yanısıra ekonomik politikaları: maliye, para ve kur politikaları incelenmiştir. Bu tez Avrupa Para Birliğindeki politik işbirliğinin maliye, para ve kur politikaları üzerindeki etkisini incelemiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EUROPEAN MONETARY UNION FROM A POLITICAL ECONOMY PERSPECTIVE Erkenci, Elif Senem M. Sc, Department of International Relations Supervisor: Asst. Prof. Dr. M. Fatih Tayfur September 2002, 136 pages This thesis analyses the relationship between political cooperation and European Monetary Union in a historical and theoretical framework Evolution of the monetary union, its institutional mechanism is discussed alongside with its economic policies: the fiscal, monetary and exchange rate policies. The thesis will trace the effects of the political cooperation in European Monetary Union on its economic policies.