Scottish identity and Europen Identity/The case of the Scottish National Party vis-a-vis European Community
İskoç kimliği ve Avrupa kimliği. İskoç Milliyetçi Partisi ve Avrupa Topluluğu'nun karşılıklı durumu
- Tez No: 116769
- Danışmanlar: DOÇ. DR. A. NURİ YURDUSEV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Kimlik, Farklılık, Öteki, Avrupa, İskoçya, İskoç Ulusal Partisi, Avrupa Topluluğu iv, Identity, Difference, Other, Europe, Scotland, the Scottish National Party, European Community
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 155
Özet
oz İSKOÇ KİMLİĞİ VE AVRUPA KİMLİĞİ İSKOÇ MİLİYETÇİ PARTİSİ VE AVRUPA TOPLULUĞU'NUN KARŞILIKLI DURUMU Semerci, Halime Yüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler Bölümü Danışman: Doç. Dr. A. Nuri Yurdusev Aralık 2002, 148 sayfa Bu çalışma, Avrupa kimliği ve İskoç kimliği kavramlarını inceleme amacını taşımaktadır ve Avrupa kimliğinin İskoçlar tarafından nasıl kullanıldığı hususunda yoğunlaşmıştır. Bu amaçla, kimlik kavramı açıklanacaktır. Kimlik sosyal bir yapı olarak tanımlanacaktır. Avrupa kimliği kavramı, kaynakları, gelişimi ve şimdiki zamanda Avrupa kimliğinin temsilcisi ve savunucusu olarak Avrupa Topluluğu (AT) açıklanacaktır. İskoç tarihinin açıklanmasını takiben. İskoç kimliğinin temel özellikleri analiz edilecektir. İskoç kimliğinin temsilcisi olarak. İskoç Ulusal Partisi (SNP) ele alınacaktır. Son olarak, İskoç Ulusal Partisi'nin 1980'lerde değişen AT politikası açıklanacaktır. İskoç Ulusal Partisi'nin, AT" yi desteklemeye başladığı ve uluslarüstü bir kimlik olarak İngiliz kimliğinin geçersiz hale getirilmesi ve Avrupa'da bağımsız bir İskoçya yolunun açılması amacıyla. İskoç halkını İskoçyalı ve Avrupalı olarak tanımladıkları ifade edilecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SCOTTISH IDENTITY AND EUROPEAN IDENTITY THE CASE OF THE SCOTTISH NATIONAL PARTY VIS-A-VIS EUROPEAN COMMUNITY Semerci, Halime M.Sc., Department of International Relations Supervisor: Assoc. Prof. Dr. A. Nuri Yurdusev December 2002, 148 pages This study aims to examine the concepts of European identity and Scottish identity and concentrates on how European identity has been utilized by Scottish people. To this end, the concept of identity will be clarified. Identity will be defined as a social construction. Then, the concept of European identity, its origins and development and consequently the European Community (EC) as the representative and defender of European identity in present times will be explained. Following the elucidation of the history of Scotland, the main traits of the Scottish identity will be analyzed. As the representative of Scottish identity, the Scottish National Party (SNP) will be taken. Lastly, the policy of the SNP towards the EC, which has changed in the 1980s, has been explained. It will be stated that the SNP has become a supporter of the EC and began to define the Scottish people as Scottish and European so that British identity can be nullified as a supranational identity, and the way for a powerful independent Scotland in Europe will be opened.