Social and spatial transformations in contemporary metropolises with a focus on the disadvantaged
Dezavantajlı konumdakiler ekseninden günümüz metrepollerinde mekansal ve sosyal değişimler
  1. Tez No: 117391
  2. Yazar: TURGUT KEREM TUNCEL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TAHİRE ERMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İç Mimari ve Dekorasyon, Public Administration, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: Mekan ve Toplum İlişkisi, Metropolller, Marjinalleşme, Dışlanma, Sınıfaltı, Etnik ve Dinsel Ayrışmalar. iv, The Space and Society Relationship, Metropolises, Marginalization, Exclusion, Underclass, Ethnic and Religious Cleavages. in
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
ÖZET DEZAVAJLI KONUMDAKİLER EKSENİNDEN GÜNÜMÜZ METROPOLLERİNDE MEKANSAL VE SOSYAL DEĞİŞİMLER Tuncel, Turgut Kerem Master, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Tahire Erman Eylül 2002 Bu çalışma ilk olarak mekan-toplum ilişkisine dair bir teorik çerçeve sunar. Bu teorik çerçeveyi takip ederek günümüz Batı ve Türkiye Metropollerindeki son mekansal ve sosyal değişimleri inceler. Böylece bu metropollerdeki mekansal ve sosyal alanlardaki benzerlik ve farklılıkları ortaya çıkarır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOCIAL AND SPATIAL TRANSFORMATIONS IN CONTEMPORARY METROPOLISES WITH A FOCUS ON THE DISADVANTAGED by TURGUT KEREM TUNCEL M. A., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Tahire Erman September 2002 The thesis firstly presents a theoretical framework for the space and society relationship. By following this theoretical framework, it examines the recent social and spatial transformations in contemporary Western and Turkish metropolises. Through this effort it brings into light the similarities and differences in these metropolises in spatial and social.