Workflow process definition tool
İş akışı işlemi tanımlama aracı
  1. Tez No: 119096
  2. Yazar: HANDAN SEYREK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FERDA ALPASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: İşakışı, Aksiyon dilleri, Nedensel teori, XML, Workflow, Action Languages, Causal Theory, XML
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
oz İŞAKIŞI İŞLEMİ TANIMLAMA ARACI Handan Seyrek Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ferda Alpaslan Ocak 2002, 57 sayfa Bu tez, kullanıcı arayüzü aracılığıyla işlem spesifikasyonlarını alarak tanım diline çeviren bir işakışı işlemi tanımlama aracı geliştirilmesi ile ilgilidir. İşakışı Yönetimi Koalisyonu (WFMC), bir işakışındaki aktiviteler arasında olabilecek bütün geçişleri tanımlamıştır. Bu çalışmada, bütün geçişler nedensel açıklama teorisi tarafından ortaya koyulan durum geçiş diyagramlarıyla gösterilmiştir. Araç, işakışı işlemlerini geçiş sistemleriyle modellerler ve tanımlarını hem XML (Genişletilebilir İşaretleme Dili) hem de WODEL (İşakışı Tanımlama Dili) formatında üretir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WORKFLOW PROCESS DEFINITION TOOL Handan Seyrek M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ferda Alpaslan January 2002, 57 pages This thesis is about developing a workflow process definition tool that gathers process specifications via a special-purpose user interface and translates them into a definition language. The Workflow Management Coalition (WfMC) describes a set of all possible transitions among the activities in a workflow. In this study, all transitions are represented with the state transition diagrams introduced by the theory of causal explanation. The tool models the workflow processes with transition systems and produces their definition both in XML (extensible Markup Language) and WODEL (Workflow Definition Language) format.