An Investigation on the gait analysis protocol of 'kiss' motion analysis system
Kiss hareket analizi sisteminin yürüyüş analizi protokolünün incelenmesi
- Tez No: 119371
- Danışmanlar: PROF.DR. S. TURGUT TÜMER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yürüme analizi, anatomik nokta kalibrasyonu, merkezleme aparatları. vı, Gait analysis, anatomic landmark calibration, centering devices. IV
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 178
Özet
oz 'KISS" HAREKET ANALİZİ SİSTEMİNİN YÜRÜYÜŞ ANALİZİ PROTOKOLÜNÜN İNCELENMESİ Söylemez, Burcu Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. S. Turgut Tümer Haziran 2002, 164 sayfa Bu tezde Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü Biyomekanik Laboratuarında kullanılan yürüme analizi protokolünün değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi amaçlanmıştır. Şu anda laboratuarda kullanılmakta olan yürüyüş analizi protokolü, KissGAIT ile kalça eklemi merkezinin konumu ve merkezleme aparatı yerleştirmenin yürüyüş analizi sonuçlarının güvenilirlik ve tekrarlanabilirliğine etkilerini incelemek üzere bir dizi deney yapılmıştır. Yapılan deneylerin sonuçlarına dayanarak yeni bir yürüyüş analizi protokolü teklif edilmiş ve bu protokol yeni deneylerle doğrulanmıştır.Bu çalışmada önerilen protokol diz ve bilek merkezleme aparatları olmaksızın yürüyüş analizine olanak sağlamakta, böylelikle diz ve ayak bileği eklem merkezleri hareket esnasında gerçek zamanlı veriler kullanılarak hesaplanmaktadır. Deneylerde uygulanması daha kolay olan bu yeni protokol ile elde edilen sonuçlar, literatürden sağlanan, KissGAIT ve ticari bir sistem kullanılarak elde edilen verilerlerle de uyuşmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN INVESTIGATION ON THE GAIT ANALYSIS PROTOCOL OF THE“KISS”MOTION ANALYSIS SYSTEM Söylemez, Burcu M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. S. Turgut Turner June 2002, 164 pages This thesis aims to evaluate and refine the gait analysis protocol employed in the Biomechanics Laboratory at the Mechanical Engineering Department of the Middle East Technical University. The current gait analysis protocol used in the laboratory, namely KissGAIT, was tested to observe the effects of hip joint center location and centering device placement on the reliability and repeatability of the gait analysis results. The evaluation has been performed through a set of experiments. IllBased upon the outcomes of the evaluation, a new protocol has been proposed for the gait analysis and it has been validated via new experiments. The protocol proposed in this study allows gait analysis without the use of centering devices so that the joint centers are determined all through the motion using real-time data. This new protocol is simpler than KissGAIT to apply during the experiments and the results came out to be in agreement with the data given in literature, data obtained using the KissGAIT protocol and a commercially available system.