Design and implementation of a parallel computing system using MIL-STD-1553
Paralel bir bilgisayar sisteminin MIL-STD-1553 veri yolu kullanılarak tasarımı ve gerçekleştirimi
  1. Tez No: 119389
  2. Yazar: KEMAL BURAK CODUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE KİPER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Paralel hesaplama, MIL-STD-1553, Mesaj laşma Sistemi VI, Parallel computing, MIL-STD-1553, Message Passing System IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
oz PARALEL BİR BİLGİSAYAR SİSTEMİNİN MIL-STD-1553 VERİ YOLU KULLANILARAK TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİMİ Codur, Kemal Burak Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Danışmanı: Prof. Dr. Ayşe Kiper Eylül 2002, 91 sayfa Bu tezde ticari ağ standardlarında bulunmayan ayrıcalıklı özellikleri olan MIL-STD-1553 askeri haberleşme ağı kullanılarak paralel bir bilgisayar sistemi tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Paralel bilgisayar sistemi standardın özelliklerine göre geliştirilmiştir ve paralel programların tasarımı, kodlanması ve çalıştırılması için bir yapı önerirken aynı zamanda yaygın Mesaj İletmeSistemleri 'ninkine benzer bir arayüz sağlayarak araştırmacılar tarafından kolaylıkla kullanılabilmesini sağlamaktadır. Sistem, yoğun veri iletimi gerektiren şifreleme uygulaması ile ve veri iletim gereksinimi düşük olan sayısal integral alma uygulamaları ile test edilmiştir. Elde edilen sonuçlar, sistemin yoğun veri iletimi içeren uygulamalarda kötü bir başarım gerçekleştirdiğini, sayısal integral alma uygulamalarında ise kayda değer bir hızlanma sağladığını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A PARALLEL COMPUTING SYSTEM USING MIL-STD-1553 Codur, Kemal Burak M.Sc, Department of Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ayşe Kiper September 2002, 91 pages In this thesis a parallel computing system using MIL-STD-1553 data bus interconnection network which is a military standard developed for aircraft applications and has some unique features that differs from commercial network standards is designed and implemented. The system is developed to satisfy the properties of the network and proposes a framework for design, coding and execution of parallel programs. Moreover it provides a user interface that issimilar to the interfaces of popular Message Passing Systems so that it can be easily used by parallel application programmers. The parallel computing system has been tested with a cryptography application which is data intensive and numerical integration applications which need small amount of data transfers. The results showed that the system performance is poor for data intensive applications while there is a significant speed up in numerical integration applications.