A Web based tool for formal technical asynchronous review
Resmi teknik asenkron gözden geçirme için bir araç
- Tez No: 119491
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ONUR DEMİRÖRS
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Resmi Teknik Asenkron Gözden Geçirme, Resmi Teknik Gözden Geçirme, Yazılım Süreçlerini İyileştirme, Kaliteli Yazılım iv, Formal Technical Asynchronous Review, Formal Technical Review, Software Process Improvement, Automated Support iii
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
oz RESMİ TEKNİK ASENKRON GÖZDEN GEÇİRME İÇİN BİR ARAÇ Yanbaş, Esen Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Onur Demirörs Eylül 2002, 103 sayfa Yazılıma rağbetin arttığı ve ürünlerin kısa zamanda eskidiği günümüz dünyasında hiç şüphe yok ki sadece sürekli olarak yüksek kalite üreten yazılım organizasyonları başarılı olabilir. Bu durum, doğrulama tekniklerinin etkin kullanımının bir organizasyonun başarısına katkısını ortaya çıkarmıştır. Eğer varolan doğrulama teknikleri bugünün iş ortamı gerçeklerine uyacak şekilde tekrar tanımlanırlarsa ve/ ya da uygulamalarını destekleyecek gelişmiş otomatik araçlar ortaya çıkarılırsa, bu tekniklerin etkinliği büyük ölçüde arttırılabilir. Bu çalışma resmi teknik asenkron gözden geçirmeyi destekleyen otomatik bir aracın geliştirilme ve gerçekleştirilmesine dayanmaktadır. Ayrıca gözden geçirme tekniklerine olan ihtiyacı maliyet ve kazançlarıyla tartıştık, otomasyona olan gereksinimleri belirledik, var olan araçları gereksinimlerle karşılaştırdık ve geliştirdiğimiz aracın ilk deney sonuçlarım sunduk.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A WEB-BASED TOOL FOR FORMAL TECHNICAL ASYNCHRONOUS REVIEW Yatıbaş, Esen M.S., Department of Information Systems Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Onur Demirörs September 2002, 103 pages There is no doubt that in today's world, where the popularity of software grows and the products become obsolete in a short time, only those software organizations that consistently produce high quality can succeed. This situation has revealed the contribution of effective usage of verification techniques to organizational success. If the existing verification techniques are redefined to meet today's work environment realities and/or sophisticated automated tools are introduced to support their application, the effectiveness of these techniques can be increased to a great extent. This study focuses on the development and implementation of an automated tool that will support the formal technical asynchronous review. We also discuss the need for review techniques with their costs and benefits, identify requirements for automation, compare available tools with respect to the requirements and present initial experimental results of using our tool.