A Proposed model for Turkish Land Forces command software intensive systems acquisition process
Kara Kuvvetleri Komutanlığı yazılım yoğunluklu sistem tedarik süreci için bir teklif
  1. Tez No: 119497
  2. Yazar: NEVZAT BİLİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılım Yoğunluklu Sistem Alım Süreci, Euro method, ISO/IEC TR 15504, Yazılım Tedarik Yeteneği Olgunluk Modeli, Yazılım Tedariği İçin Tavsiye Uygulamalar, İsterlerin Geliştirilmesi, İhale. iv, Software Intensive Systems Acquisition Process, Euromethod, ISO/TEC TR 15504, Software Acquisition Capability Maturity Model, IEEE Recommended Practices for Software Acquisition, Requirements Development, Tendering. m
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
oz KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI YAZILIM YOĞUNLUKLU SİSTEM TEDARİK SÜRECİ İÇİN BİR TEKLİF Bilir, Nevzat Yüksek Lisans, Bilgi Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih Bilgen Temmuz 2002, 145 sayfa Kara Kuvvetleri Komutanlığı güçlü bir ordu olma zorunluluğundan kaynaklanan ihtiyaçlarını karşılamak için bilişim teknolojileri fırsatlarını kullanmaktadır. Bu teknolojilerin kullanımındaki en büyük zorluklardan biri bu sistemlerin tedarik konusudur. Bu çalışma, yazılım yoğunluklu sistem tedarik sürecinin temellerini inceledikten sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı için yeni bir model önermektedir. Yazılım tedarik süreç modelleri incelenip karşılaştırılmıştır. Kara Kuvvetleri Komutanlığının hali hazırdaki süreci, yönetimsel, kanuni, kaynak ve sektörel problemleri ortaya koymak için, çağdaş modellerin ışığı altında incelenmiştir. Bu tez çalışmasının temel amacı; Kara Kuvvetleri Komutanlığı için, başarıları kanıtlanmış dört uluslararası modele dayalı bir tedarik modeli önermektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A PROPOSED MODEL FOR TURKISH LAND FORCES COMMAND SOFTWARE INTENSIVE SYSTEMS ACQUISITION PROCESS Bilir, Nevzat M.S., Department of Information Systems Supervisor: Prof. Dr. Semih Bilgen July 2002, 145 pages Turkish Land Forces Command uses information technology opportunities to satisfy its needs arising from the obligation for being a strong army. One of the main difficulties in using information technologies is the acquisition of these systems. This thesis reviews the fundamentals of software intensive systems acquisition process and then proposes a new model for Turkish Land Forces Command. Software acquisition process models are discussed and compared with each other. The current Turkish Land Forces Command acquisition process is studied to state the management, legal, resource, and industrial problems within the comtemporary models' perspective. The focus of this thesis study is proposing an acquisition model based on four international models, successes of which have been proven.