Yerinde dökme kazık ve jet grout yöntemi ile zemin iyileştirme uygulamaları
Soil improvement applications using cast insitu pile and jet grout techniques
- Tez No: 119741
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA TUNCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Zemin Etüdü, Zemin İyileştirme, Jet Grouting Yöntemi, Kazık Yükleme Deneyi, Soil Exploration, Soil Improvement, Jet Groting Technique, Pile Load Test
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 146
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi YERİNDE DÖKME KAZIK VE JET GROUT YÖNTEMİ İLE ZEMİN İYİLEŞTİRME UYGULAMALARI Bülent ÜSTÜNDAĞ Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Mustafa TUNCAN 2002, 132 sayfa Bu çalışmada, arazide zemin iyileştirme yöntemlerinden jet grout ve yerinde dökme kazık teknikleri ile ilgili uygulama yapılmıştır. Uygulama sonuçlan ile teorik bilgiler karşılaştırılarak zemin etüdü ve uygulamaların önemi ortaya konmuştur. Başlangıçta zemin etüdü yapılmıştır. Rapor sonuçlarına göre jet grout veya yerinde dökme kazık tekniklerinden biri seçilerek uygulanmıştır. Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu Kapalı Spor Salonu sahasında 6 adet kazık imal edilerek kazık yükleme deneyi yapılmıştır. Kazık yükleme deneyi ve jet grout kolonlarından alınan ka rotlar üzerinde yapılan deneyler değerlendirilerek yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis SOIL IMPROVEMENT APPLICATIONS USING CAST ENSITU PILE AND JET GROUT TECHNIQUES Bülent ÜSTÜNDA? Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Civil Engineering Program Supervisor: Prof. Dr. Mustafa TUNCAN 2002, 132 pages In this study, two of the soil improvement applications were applied at the site. It is gathered that how important the soil exploration and soil improvement applications after making comparisons among the results of applications and theory. At the beginning of the study, soil exploration was made. One of the two techniques was selected with respect to the results of the report. Two pile load test were conducted on six piles at the construction site of School of Physical Education and Supports at Anadolu Univesity. The evaluation was made on the results of test performed on the piles and jet grout columns.