Yarı sürekli fonksiyonların proximal subgradientleri
Proximal subgradients of semicontinuous functions
  1. Tez No: 119742
  2. Yazar: GONCA YILDIRIMER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN KÜÇÜK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Proximal normal koni, proximal subdiferansiyel, alttan yarı sürekli fonksiyon, Frechet diferansiyel. ii, Proximal normal cone, Proximal subdifferential, Lower semicontinuous function, Frechet differential. iii
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi YARI SÜREKLİ FONKSİYONLARIN PROXIMAL SUBGRADİENTLERİ GONCA YILDIRIMER Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman. Prof. Dr. YALÇIN KÜÇÜK 2002, 79 sayfa Bu çalışmada, kontrol teoride, optimizasyon teorisinde ve viability teorisinde geniş uygulama alanları bulmuş olan proximal subdiferansiyelin özellikleri incelenmiştir. Proximal subdiferansiyel, alttan yarı sürekli fonksiyonlar için tanımlanır. Bu kavram, alttan yarı sürekli fonksiyonun epigrafinin proximal normal konisi kavramından yararlanılarak verilir. Hilbert uzayındaki kümeler için proximal normal koni tanımı verilmiştir ve bu koninin özellikleri incelenmiştir. Proximal subdiferansiyelin klasik diferansiyele benzer başka bir tanımı verilip fonksiyonun konveks olduğu durumda proximal subdiferansiyel ile Rockafellar subdiferansiyelinin ilişkisi araştırılmıştır. Fonksiyon Gateaux veya Frechet diferansiyellenebilir olduğunda Gateaux veya Frechet diferansiyelin proximal subdiferansiyel ile ilişkisi incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis PROXIMAL SUBGRADIENTS OF SEMICONTINUOUS FUNCTIONS GONCA YILDIRIMER Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Mathematics Program Supervisor: Prof. Dr. YALÇIN KÜÇÜK 2002, 79 pages In this study, properties of proximal subdifferential which found wide application areas in control theory, optimization theory, viability theory have been examined. Proximal subdifferential is described for lower semicontinuous functions. Proximal normal cone definition have been put forward for the sets in Hubert space and properties of proximal normal cone have been examined. Another definition of proximal subdifferential to similar classical differantial is put forward and when the function is convex, relation of proximal subdifferential with Rockafellar subdifferential is investigated. "When the function is Gateaux or Frechet differentiable, relation with Proximal subdifferential of Gateaux and Fr?chet differential is examined.