Seyhan baraj gölü'nde yüzer kafeslerde gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) ve ikinci ürün olarak tilapia (Oreochromis aureus) yetiştirme olanaklarının araştırılması
Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and tilapia (Oreochromis aureus) as a second yield reared in floating cages in Seyhan dam lake
- Tez No: 119860
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SUAT DİKEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Gökkuşağı alabalığı, Yüzer kafesler, Tilapya, Rainbow trout, Floating Cages, Tilapia II
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 47
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ SEYHAN BARAJ GÖLÜNDE YÜZER KAFESLERDE GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI (Oncorhynchus mykiss) VE İKİNCİ ÜRÜN OLARAK TİLAPİA (Oreochromis aureus)YETİŞTİRME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI Mustafa Vedat ALEV ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI Danışman: Yrd.Doç.Dr. Suat DİKEL Yıl 2002, Sayfa 39 Jüri: Yrd.Doç.Dr. Suat DİKEL Yrd.Doç.Dr. Nazmi TEKELİOĞLU Yrd.Doç.Dr. Murat BİLGÜVEN Bu çalışmada Seyhan baraj gölünde yüzer ağ kafeslerde kış döneminde gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) ve yaz döneminde de tilapia (Oreochromis aureus) yetiştirme olanakları araştırılmıştır. Araştırmanın ilk bölümünde başlangıç ortalama boylan 16,34±1,45 cm ve ortalama ağırlıkları 56,45±6,10 g olan alabalık yavruları kullanılmıştır. Araştırmanın sonunda 27,75±0,89 cm ve 277,54±18,50 g 'lık bireyler elde edilmiştin Günlük canlı ağırlık kazancı ortalama 2,95 g, yem değerlendirme oram 1:1,15 olarak bulunmuştur. Araştırma sonunda yapılan balık hasadından 1 m3 'ten 13,5 kg ürün elde edilmiştir. Araştırmanın ikinci bölümünde başlangıç ortalama boylan 3,89±0,34 cm ve ortalama ağirlıkları 0,95±0,27 g olan tilapya yavrulan kullanılmıştır. Araştırmanın sonunda 17,25±2,98 cm ve 131,58±7,12 g 'lık bireyler elde edilmiştir. Günlük canlı ağırlık kazancı ortalama 1,45 g, yem değerlendirme oram 1:1,21 olarak bulunmuştur. Araştırma sonunda yapılan balık hasadından 1 m3 'ten 6,5 kg ürün elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS RAINBOW TROUT (Oncorhynchus mykiss ) AND TILAPIA (Oreochromis aureus) AS A SECOND YIELD REARED IN FLOATING CAGES IN SEYHAN DAM LAKE Mustafa Vedat ALEV DEPARTMENT OF FISHHERIES INSTUTE OF NATUREL AND APPLBZD SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Asst. Prof.Dr. Suat DlKEL Year 2002, Pages 39 Jury: Asst.Prof.Dr. Suat DİKEL Asst.Prof.Dr. Nazmi TEKELİO?LU Asst.Prof.Dr. Murat BİLGÜVEN In this study, rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) was reared in floating cages in winter period and Tilapia (Oreochromis aureus) reared in summer period in Seyhan Dam Lake. Rainbow trout fry with 16.34±1.45 cm total lenghts and 56.45±6.10 g weights were used in first stage of trial. At the end of the experiment, it was found 27.75±0.89 cm total lenghts and 277.54±18.50 g weights. Daily weight gains and focd conversion ratios 2.95g and 1:1.15 respectively. At the end of the experiment, total yield was found 13.5 kg.m“3. Tilapia fry with 3.89±0.34 cm total lenghts and 0.95±0.27 g weights were used in second stage of trial. At the end of the experiment, it was found 17.25±2.98 cm total lenghts and 131.58±7.12 g weights. Daily weight gains and food conversion ratios 1.45g and 1:1.21 respectively. At the end of the experiment, total yield was found 6.5 kg.m”3.