Air-conditioning system with ice storage, operating under partial storage strategy
Buz depolamalı ve kısmi depolamalı işletme yöntemiyle çalışan bir iklimlendirme sistemi
  1. Tez No: 119929
  2. Yazar: RAMAZAN GÜLER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ORHAN BÜYÜKALACA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Termal soğu depolama, iklimlendirme sistemleri, konvensiyonel sistemler. n
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ BUZ DEPOLAMALI VE KISMI DEPOLAMALI İŞLETME YÖNTEMİYLE ÇALIŞAN BİR İKLİMLENDİRME SİSTEMİ Ramazan GÜLER ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman : Doç. Dr. Orhan BÜYÜKALACA Yıl: 2002, Sayfa: 98 Jüri : Doç. Dr. Orhan BÜYÜKALACA Prof. Dr. Tuncay YILMAZ Prof. Dr. R. Tuğrul OĞULATA Termal soğu depolama; günümüzün ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinin ilk ve işletme maliyetlerini düşürmek için bu sistemlerin gerekli bir parçası olarak görülmeye başlanmıştır. Konvansiyonel sistemler, günün yalnız bir kısmında gerçekleşen tepe soğutma ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanırlar. Geri kalan zamanda sistem tam kapasitesiyle çalışmaz. Termal soğu depolama, bir sonraki günün soğutma çevriminde kullanılmak üzere soğuyu gece üretmeye olanak sağlar. Sistemin daha uzun süreler boyunca çalıştırılması ile, sistem ve de sistem ekipmanları % 50 oranında küçültülebilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS AIR-CONDITIONING SYSTEM WITH ICE-STORAGE, OPERATING UNDER PARTIAL STORAGE STRATEGY Ramazan GÜLER DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : AssocPxof. Dr. Orhan BÜYÜKALACA Year: 2002, Pages: 98 Jury : Assoc. Prof. Dr. Orhan BÜYÜKALACA : Prof. Dr. Tuncay YILMAZ : Prof. Dr. R Tuğrul O?ULATA Thermal storage for HVAC applications is becoming recognized as an essential part of today's cooling systems to reduce the capital and operating costs of the HVAC systems. Conventional systems are designed to meet the peak cooling demand, which only occurs during a limited time of the peak day. The remaining time the plant is not used to its full capacity. Thermal storage allows the production of cooling at night for use during the next day's cooling cycle. By operating the system for longer periods the size of the plant and its auxiliary equipment can be reduced by 50% or more. Key Words : Thermal storage, HVAC systems, conventional systems.