İnternet destekli makine mühendisliği eğitimi: Isıtma-havalandırma
Mechanical engineering education via the internet: Heating-air conditioning
- Tez No: 121456
- Danışmanlar: PROF.DR. BEDRİ YÜKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: İnternet Destekli Makine Mühendisliği Eğitimi, Bilgisayar Destekli Eğitim, İnternet, Uzaktan Eğitim, Mechanical Engineering Education on the Internet, Computer Assisted Instruction, Internet, Distance Education
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu çalışmada makine mühendisliği eğitiminde önemli bir yer tutan ısıtma havalandırma dersinin internet destekli olarak yürütülmesi planlanmıştır. Bunun için bir internet sitesi oluşturulmuş ve uzaktan eğitim ile ilgili genel kabul görmüş teorilerin işaret ettiği biçimde bir tasarım yapılmıştır. Yapılan tasarımın bir Amerikan standardı olan“Öğretim Materyali İnceleme Formu”ve Enformatik Milli Komitesi tarafından hazırlanan“İnternete Dayalı Eğitim Akreditasyon Değerlendirme Formu”ölçeklerine göre değerlendirmesi yapılmıştır. Değerlendirme sonucu tasarımın bu konuda yapılan çalışmalardaki önerilere uygun olduğu, küçük değişikliklerle kullanıma alınabileceği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this study, planning the course of heating and air conditioning, a fundamental study for mechanical engineering education, is carried out using the Internet medium. Thus, a web site is created and designed as the commonly accepted theories point out in distance education research. The design is evaluated using two forms of material review instrument:“Instructional Material Review Form”by National Academy of Sciences in the USA, and“ Accreditation Form for Internet Assisted Education Material”by National Committee of Informatics. The evaluation results show that the design is appropriate for the suggestions made in research of distance education and that it can be implemented in the field after minor revisions.