Anadolu güzel sanatlar liselerinden mezun olup Gazi Eğitim Fakültesi müzik öğretmenliği programına yerleştirilmiş dördüncü sınıf öğrencilerinin yaylı çalgı alanındaki başarı düzeylerinin incelenmesi
Evaluation of the success in string instruments of the students with were graduated from fine arts anatolian high school and now in the 4 th grade of the teacher of music program at Gazi Education Faculty
  1. Tez No: 121908
  2. Yazar: CEREN ŞEYHOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. FERİDUN BÜYÜKAKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yaylı Çalgılar, Müzik Öğretmenliği, Program, String instruments, Teacher of Music, Program
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
IV ÖZET ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSELERİNDEN MEZUN OLUP, GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMINA YERLEŞTİRİLMİŞ DÖRDÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN YAYLI ÇALGI ALANINDAKİ BAŞARI DURUMLARININ İNCELENMESİ ŞEYHOĞLU Ceren Yüksek Lisans Tezi Müzik Eğitimi Anabilim / Anasanat Dalı Tez Danışmanı: Prof. Feridun BÜYÜKAKSOY Temmuz 2002, x+81 sayfa Bu tez, Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinden mezun olmuş ve eğitimini, Gazi Eğitim Fakültesi Müzik öğretmenliği Programı'nda sürdüren dördüncü sınıf yaylı çalgı öğrencilerinin alanlarındaki başarı durumlarını tespit etmek amacıyla hazırlanmıştır. Çalgı eğitimi, müzik eğitiminin önemli bir boyutudur. Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri'nde başlayan ve Gazi Eğitim Fakültesi Müzik öğretmenliği Programı'nda devam eden yaylı çalgı eğitim sürecinde, öğrencilerin karşılaştıkları pek çok sorun bulunmaktadır. Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri ve Eğitim Fakülteleri Müzik Öğretmenliği Programlarında çalgı eğitimi için gerekli düzenlemelerin yapılması, çalgı eğitimini daha üst seviyelere taşıması adına önem taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT EVALUATION OF THE SUCCESS -IN STRING INSTRUMENTS - OF THE STUDENTS WITH WERE GRADUATED FROM FINE ARTS ANATOLIAN HIGH SCHOOL AND NOW IN THE 4th GRADE OF THE TEACHER OF MUSIC PROGRAM AT GAZI EDUCATION FACULTY ŞEYHO?LU Ceren Master Thesis The Section Of Musical Education Supervisor: Prof. Feridun BÜYÜKAKSOY July 2002, x+81 pages This thesis has been prepared in order to find the success of the 4th grade students at the Gazi Education Faculty, Music Program, who were also graduated from Fine Arts Anatolian High School. Instrument education is one of the important dimensions of music education. There are many problems which are faced by the students in the string instrument education from the education in Fine Arts Anatolian High School to the education in the Teacher of Music Program of the Gazi Education Faculty. Making successful development which is necessary for instrument education in Fine Arts Anatolian High Schools and Education. Faculty's Music Programs play an important role in putting the instrument education into a higher position.