Anadolu güzel sanatlar liselerinde uygulanan piyano eğitiminin program, öğretmen, öğrenci ve çalışma ortamı değişkenlerine göre değerlendirilmesi
The appreciation of the piano education, which is applied at anatolia fine arts high schools, according to the variations of curriculum teachers, students and studying environment
- Tez No: 121936
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SADIK YÖNDEM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Piyano eğitimi, program, Piano Education, curriculum
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
IV ÖZET ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSELERİ'NDE UYGULANAN PİYANO EĞİTİMİNİN PROGRAM, ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE ÇALIŞMA ORTAMI DEĞİŞKENLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ Mine Devrim MUMCU Yüksek Lisans Tezi Müzik Eğitimi Anabilim / Anasanat Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Sadık YÖNDEM Ekim 2002 x + 75 Sayfa Bu araştırma Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri'nde uygulanan piyano eğitiminin program, öğretmen, öğrenci ve çalışma ortamı değiş kenlerine göre belirlemek ve bu değişkenlerde karşılaşılan sorunları gidermeye yönelik çözüm önerileri geliştirmek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada, ilgili Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri 'nden 9 adet örneklem alınmıştır. Bu bağlamda 25 piyano öğretmenine anket uygulanmıştır. Verilerin toplanmasından sonra frekans ve yüzdeleri alınmıştır. Verilerin analizleri sonucunda Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 'nde uygulanan piyano eğitimi ile ilgili bir takım sorunlar olduğu belirlenmiştir. Bu sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerileri geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE APPRECIATION OF THE PIANO EDUCATION, WHICH IS APPLIED AT ANATOLIA FINE ARTS HIGH SCHOOLS, ACCORDING TO THE VARIATIONS OF CURRICULUM, THEACHERS, STUDENTS AND STUDYING ENVIRONMENT Mine Devrim MUMCU M.A. THESIS THE SECTION OF MUSIC EDUCATION ADVISER: Yrd. Doç. Dr. Sadık YÖNDEM October 2002 x + 75 pages The aim of this research is to define the variations of curriculum, students, teachers and studying environment of the piano education which is applied at Anatolia Fine Arts High Schools and to improve the solution suggestion for the problems faced with these variations. During the study, the subject was divided into nine groups from Anadolia Fine Arts High Schools. In this respect a questionnaine was given to 25 piano teachers. After the collection of the data, the frequencies and the percantapes of the items were analysed. According to the analysis of the data, it has been concluded in this survey that there are some various problems related to the piano education which is applied at Anatolia Fine Arts High Schools. The proposals for the solution have been put forward to solve these problems.