The Impact of training on peer feedback in prosess approach implemented EFL writing classes: A case study
Süreç yaklaşımı uygulanan İngilizce yazı becerileri derslerinde akran dönütü üzerine eğitim almanın etkileri: Bir durum çalışması
- Tez No: 123045
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞEGÜL DAL OĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Düzeltmeler, öğretmen dönütü, akran dönütü, yüzeysel değişiklikler, anlamsal değişiklikler, Revision, teacher feedback, peer feedback, surface changes, meaning changes IV
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
SÜREÇ YAKLAŞIMI UYGULANAN İNGİLİZCE YAZI BECERİLERİ DERSLERİNDE AKRAN DÖNÜTÜ ÜZERİNE EĞİTİM ALMANIN ETKİLERİ: BİR DURUM ÇALIŞMASI Şengün, Duygu Yüksek Lisans, İngiliz Dili Eğitimi Tez danışmanı: Y. Doç. Dr. Ayşegül Daloğlu Haziran 2002, 111 Sayfa Bu çalışmanın amacı akran dönütü üzerine eğitim almanın öğrencilerin akran dönütüne olan tutumlarına ve öğrencilerin akran dönütü neticesinde yazılarında yaptıkları değişiliklerin çeşidine olan etkilerini saptamaktır. Bu amaçla, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Yazma Becerisi I dersini alan 15 Yabanci Diller Eğitimi Bölümü öğrencisi akran dönütü üzerine 4 haftalık eğitim almışlardır. Dört hafta süren eğitim programının öncesinde ve sonrasında öğrencilere akran dönütüne karşı tutumlarına dair anketler uygulanmıştır. Eğitim programının sonrasında da 8 öğrenciyle tutumları hakkında daha detaylı bilgi toplamak için mülakat yapılmıştır. Ayrıca öğrencilerin akran dönütü neticesinde yaptıkları değişiklikleri (yüzeysel veya anlamsal) saptamak için de eğitim programı öncesindeve sonrasında öğrencilerin yazdıkları ödevlerin ilk ve ikinci kopyaları toplanıp karşılaştırılmıştır. Nicel ve nitel verilerin değerlendirilmesi sonucunda dört hafta süren eğitim programının ardından, öğrencilerin akran dönütüne olan tutumlarında belirgin farklılıklar görülmüştür. Ayrıca, dört hafta süren eğitim programının öğrencilerin akran dönütü neticesinde yazılarında sadece yüzeysel değişikler yapmadıkları, bunların yanı sıra anlamsal değişikliklere de yer verdikleri saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE IMPACT OF TRAINING ON PEER FEEDBACK IN PROCESS APPROACH IMPLEMENTED EFL WRITING CLASSES: A CASE STUDY Şengün, Duygu M.A., Program in English Language Teaching Supervisor: Assist. Prof. Dr. Ayşegül Daloğlu June 2002, 111 pages This thesis aims to study the impact of a 4-week training program on students' attitude change and on the types of the changes students made on their written work after receiving peer feedback. For this purpose, 15 first year students of the Foreign Language Education Department at Middle East Technical University who took Writing Skills I course received a 4-week training program on how to give and respond to peer feedback. Before and after the training program, attitude questionnaires were administered and interviews with 8 students were conducted to arrive at more detailed information about the students' attitudes towards peer feedback. Moreover, 111in order to identify the types of changes (surface level or meaning level) made by the students after receiving peer feedback, students' first and second drafts both before the training program and after the training program were collected. These drafts were compared and contrasted to find out the impact of the training program on the types of the changes made on revised drafts. The analysis of both quantitative and the qualitative data indicated that the training program resulted in significant attitude changes of students. Also, the training program enabled students to make not only surface level changes but also meaning level changes.