Students perceptions of task-based learning at the preporatory school of İstabnul Bilgi University A case study
Öğrencilerin İstanbul Bilgi Üniversitesi'ndeki görev dayanıklı İngilizce öğrenimi ile ilgili algıları üzerine bir durum çalışması
- Tez No: 123046
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞEGÜL DALOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Görev, görev dayanaklı dil öğrenimi, görev dayanaklı İngilizce öğrenimi ile ilgili öğrenci algısı, Task, task-based learning, student perception of task-based learning IV
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 209
Özet
ÖĞRENCİLERİN İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİNDEKİ GÖREV DAYANAKLI İNGİLİZCE ÖĞRENİMİ İLE İLGİLİ ALGILARI ÜZERİNE BİR DURUM ÇALIŞMASI Göktürk, Ash Lidice Yüksek Lisans, İngilizce Öğretmenliği Tez Danışmanı: Y. Doç. Dr. Ayşegül Daloğlu Mart 2002, 193 Sayfa Bu tez, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hazırlık Okulu'nda, bir İngilizce sınıfında yürütülen 4 görevin, öğrencilerin öğrenim süreçlerindeki etkinliğinin kendileri tararından nasıl algılandığını belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, orta öncesi düzeyde öğrenim gören 18 öğrenci iki hafta boyunca ders kitapları Cutting Edge' de tanımlanmış olan 4 görevi yaptılar. İki haftalık süre boyunca öğrencilerden, her görevi nasıl algıladıklarına ve her görevin öğrenim süreçleri üzerine olan etkilerine ilişkin 4 farklı anketi doldurmaları istenmiştir. Kendilerinden bu görevleri ne kadar yararlı ve ilginç buldukları, görevtamamlandığında neler öğrendiklerini belirterek, görevin aktivite ve alt-aktiviteleri ile ilgili görüşlerini bildirmeleri istenmiştir. Daha sonra, öğrencilerle üçerli gruplar halinde görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmelerin amacı sınıf içi yapılan görevlerin genel bir değerlendirmesini elde etmektir. İki haftalık çalışmanın sonunda, görev dayanaklı öğrenimle ilgili olarak öğrenci görüşlerini daha ayrıntılı incelemek için görevlerin belli bölümlerine ilşkin son derece olumlu görüşleri olan iki öğrenci ve son derece olumsuz görüşleri olan iki öğrenci ile birebir görüşmeler yapılmıştır. Veri analizleri öğrencilerin görevlerin öğrenim süreçlerine olan etkileri ile ilgili olumlu algılan olduğunu göstermiştir. Ancak, görevlerin bazı bölümleri öğrenciler tararından yararsız bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STUDENTS' PERCEPTIONS OF TASK-BASED ENGLISH LEARNING AT THE PREPARATORY SCHOOL OF ISTANBUL BİLGİ UNIVERSITY: A CASE STUDY Göktürk, Ash Lidice M.A, Programme in English Language Teaching Supervisor: Assist. Prof. Dr. Ayşegül Daloğlu March 2002, 193 pages This thesis aims to identify students' perception of the effectiveness of four tasks used in an English classroom of the Preparatory School of Istanbul Bilgi University on their learning. For this purpose, 18 pre-intermediate level students worked with four tasks that were prescribed by their course book, Cutting Edge, over a time period of two weeks. During the two-week period students were asked to fill in four different feedback forms that were designed to obtain information about how students perceived each task and its influence on learning. Students were asked to state their inpoints of view regarding the activities and sub-activities of the tasks, saying how useful and interesting they found the tasks, and what they learned by completing these tasks. Then, students were interviewed in groups of three with the aim of getting a summative evaluation of the tasks that were used in the class. At the end of two-week period, in order to explore students' perception of task-based learning in more detail, two students who held extremely positive views and two students who held extremely negative views regarding the specific parts of the tasks were interviewed on one-to-one basis. Data analysis indicated that students held positive perceptions about influence of tasks on their learning. However, there are some parts of the tasks that were found useless by the students.