A Case based comparative evaluation of internet adoption of small and medium sized enterprises in Turkey
Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerde internet kullanımının benimsenmesi: Karşılaştırmalı örnek çalışma
  1. Tez No: 123073
  2. Yazar: GÜÇLÜ TOLGA DURMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EROL SAYIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, İnternet kullanımının benimsenmesi, e-Ticaret. iv, Small and Medium Sized Enterprises, Internet adoption, e-Commerce. in
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları Anabilm Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
ÖZ TÜRKİYE'DEKİ KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERDE İNTERNET KULLANIMININ BENİMSENMESİ: KARŞILAŞTIRMALI ÖRNEK ÇALIŞMA Güçlü Tolga Durmaz Yüksek Lisans, Bilim ve Teknoloji Politikaları Çalışmaları Programı Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Erol Sayın Ocak 2002,1 16 sayfa Küreselleşme ve teknolojilerdeki hızlı gelişmelerin etkisi, dünyadaki tüm endüstrilere, bölgelere ve ülkelere yeni fırsatlar ve tehditler sunmakta. Hızlı değişen bilgi ve iletişim teknolojileri, pazarları dönüştürmekte ve küreselleşmenin sunduğu fırsatlardan yararlanmak için çalışma, iş ve ticaret yaşamında yeni örgütlenme yöntemlerine gereksinim duyulmaktadır. Bilgi Çağıyla birlikte yepyeni bir iş ortamı ortaya çıkmıştır. Bu çalışmada Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için rekabetçi stratejiler ve yeni iş görme araçlarının tanımları verilmiştir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin, e-Ticaret uygulamalarını kullanma kararlarını etkileyen iç ve dış faktörler SWOT ve PEST analizleri aracılığıyla tanımlanmıştır. Bir grup Küçük ve Orta Ölçekli İşletme ile karşılıklı görüşmeler şeklinde yürütülen örnek bir çalışma baz alınarak İnternet kullanımı benimseme modeli geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A CASE BASED COMPARATIVE EVALUATION OF INTERNET ADOPTION OF SMALL AND MEDIUM SIZED ENTERPRISES IN TURKEY Güçlü Tolga Durmaz M.S., Program of Science and Technology Policy Studies Supervisor: Assoc.Prof. Dr. Erol Sayın January 2002,1 16 pages Globalization and the impact of rapid advances in technologies are presenting new opportunities and new challenges to every industry, region and country in the world. Fast challenging information and communication technologies (ICT) are transforming markets and require new methods of organizing work, business and trade to harness the benefits of globalization. A new business environment has emerged in the Information Age. In this study, definitions of competitive strategies and new business tools for Small and Medium Sized Enterprises are presented. External and internal factors of Small and Medium Sized Enterprises which influence their decision in implementing e-commerce applications are identified through PEST (Political- Economic-Social-Technological) and SWOT (Strength-Weakness- Opportunity-Threat) analyses. An Internet adoption model is developed through a case study by surveying a number of Small and Medium Sized Enterprises.