Implementation of total quality management in public sector: An emprical analysis of Turkish case
Kamu sektöründe toplam kalite yönetimi uygulanması: Türkiye'ye yönelik ampirik bir çalışma
- Tez No: 123076
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞİNASİ AKSOY, PROF. DR. KOREL GÖYMEN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, TKY, TKY ve Kamu Sektörü, TKY'nin Kritik Başarı Faktörleri, TKY Kurumsallaşması. IV, Total Quality Management, TQM, TQM and Public Sector, Critical Success Factors of TQM, TQM Institutionalization
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 272
Özet
ÖZ KAMU SEKTÖRÜNDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULANMASI: TÜRKİYE'YE YÖNELİK AMPİRİK BİR ÇALIŞMA Balcı, Asım Doktora, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Şinasi Aksoy Temmuz 2002, 260 sayfa Bu tez Toplam Kalite Yönetimi (TKY) uygulamasını kamu sektörü bağlamında incelemektedir. TKY'nin teorik çerçevesini sunduktan sonra tez, TKY uygulamasının özel gerekçelerini, olası yararlarını, sorunlarını ve içeriğini kamu sektörüne ilişkin olarak değerlendirmektedir. Daha sonra, Türk kamu örgütlerinin kaliteyle ilgili çalışmaları gözden geçirilmektedir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda yapılan alan çalışması TKY kurumsallaşmasını ölçmekte ve sonuçları çizilen çerçeve içerisinde tartışmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF TOTAL QUALITY^ MANAGEMENT IN PUBLIC SECTOR: AN EMPIRICAL ANALYSIS OF A TURKISH CASE Balcı, Asım Ph.D., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Prof. Dr. Şinasi Aksoy July 2002, 260 pages This thesis examines the issues of Total Quality Management (TQM) implementation in a public sector context. After presenting the background, the thesis analyzes special reasons, possible benefits, problems and prospects of TQM related to public sector. Next, quality practices of the Turkish public organizations are reviewed as well. Also, the case study, conducted in the Ministry of Industry and Trade, identifies the degree of TQM adoption and discusses the results through the framework presented.