Gelişigüzel tel yapıların zaman uzamında integral denklem yöntemiyle incelenmesi
Analysis of arbitrary wire structures by time domain integral equation method
  1. Tez No: 123382
  2. Yazar: CENGİZ EKEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ADNAN KÖKSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektrik Alan Integral Denklemi, Moment Metod, Zaman Uzamında Integral Denklem, Tel Yapılar, Nümerik Modelleme, Electric Field Integral Equation, Method of Moments, Time Domain Integral Equation, Wire Structures, Numerical Modelling
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Ill Gelişigüzel Tel Yapıların Zaman Uzamında Integral Denklem Yöntemiyle İncelenmesi Cengiz Eken Hacettepe Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü ÖZ Bu çalışmada elektrik alan integral denklemi ve moment metodu kullanılarak tel yapılar üzerinde indüklenen akım, elektrik/manyetik uzak alan, radar kesit alanı, empedans ve kazanç parametreleri hesaplanmıştır. Tel yapıların elektromanyetik yayılım ve saçılım analizi için, kapalı tip zaman uzamı integral denklemi incelenmiştir. Bu çalışmada, zaman uzamında elektrik alan integral denklemi analitik ve nümerik olarak analiz edilmiştir. İlk olarak, tek bir tel yapı analiz edilmiş, nümerik olarak çözülmüş, sonuçlar literatürde bulunanlarla karşılaştırılmış ve uygunluğu gözlenmiştir, ikinci olarak gelişigüzel tel yapılar analiz edilmiş ve nümerik olarak çözülmüştür. Elde edilen sonuçlar, tezde anlatılan yöntemle modellenen tel yapıların, başarılı bir şekilde analiz edilebildiğini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
IV Analysis of Arbitrary Wire Structures by Time Domain Integral Equation Method Cengiz Eken Hacettepe University, Department of Electrical and Electronics Engineering ABSTRACT Electric Field Integral Equation (EFIE) formulation together with Method Of Moments (MoM) is used to compute the currents, electric, magnetic far fields, radar cross section, impedance and gain for wire structures. An explicit version of Time Domain Integral Equation (TDIE) is presented for the analysis of electromagnetic scattering and radiation from wire structures. In this study, EFIE in time domain is proposed and analyzed both numerically and analytically. As a first step a single wire structure is analyzed and solved numerically. It is shown that the numerical results compare very well with those in the liter ature. In the second step, arbitrary wire structures are analyzed and solved numerically. The results show that the structures that can be modelled using wire structures can be successfully analyzed using proposed time domain integral equation method.