Tel yapıların kapalı zaman alanı tekniği kullanılarak geçici tepkilerinin incelenmesi
Transient analysis of wire structures utilizing an implicit time domain technique
  1. Tez No: 131066
  2. Yazar: ARZU KESKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADNAN KÖKSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Zaman Uzamında Integral Denklem, Elektrik Alan integral Denklemi, Kapalı Çözüm Yöntemi, Moment Metodu, Tel Yapılar, Nümerik Yöntemler, Time Domain Integral Equation, Electric Field Integral Equation, Implicit Method, Method of Moments, Wire Structures, Numerical Methods
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Tel Yapıların, Kapalı Zaman Alanı Tekniği Kullanılarak Geçici Tepkilerinin İncelenmesi Arzu Keskin ÖZ Bu çalışmada zaman uzamında elektrik alan integral denklemi ve moment metodu kullanılarak yapı üzerinde indüklenen akım, elektrik/manyetik yakın/uzak alan, empedans parametreleri hesaplanmıştır. Tel yapıların elektromanyetik saçılım ve yayılımları için elektrik alan integral denklemi, zaman uzamında kapalı çözüm yöntemi kullanılarak analitik ve nümerik olarak analiz edilmiştir. İlk olarak tek bir tel yapı analiz edilmiş, ikinci olarak ise bu analiz gelişigüzel tel yapılar için genişletilmiştir. Nümerik sonuçların literatürde bulunanlar ile uyum sağladığı gözlenmiştir. Elde edilen sonuçlar, ince tellerle modellenmiş yapıların analizini herhangi bir zaman adımı kısıtlaması olmadan gerçekleştiren kapalı çözüm yönteminin, kararlı ve doğru sonuçlar sağladığım göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Transient Analysis of Arbitrary Structures Utilizing An Implicit Time Domain Technique Arzu Keskin ABSTRACT The Time Domain Electric Field Integral Equation (TDIE) is used along with Method of Moments (MoM) to compute the currents, electric, magnetic far and near fields for arbitrary shaped wire structures. An implicit version of TDIE is presented for the analysis of electromagnetic scattering and radiation. In the first part of this study, a single wire structure is analyzed and solved numerically with the implicit method. In the second step, the numerical solution is extended to arbitrary wire structures. It is shown that numerical results agree very well with those reported in the literature. Obtained results show that for realistic bodies modeled using thin wire structures, the implicit approach with the chosen time step is unconditionally stable and quite accurate.