Sonlu tipte eğriler ve yüzeyler
Finite type curves and surfaces
- Tez No: 123405
- Danışmanlar: PROF. DR. KADRİ ARSLAN, YRD. DOÇ. DR. AYŞE ALTIN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Sonlu tip eğri, sonlu tip yüzey, harmonik eğri, harmonik yüzey, Chen yüzeyi, zayıf biharmonik eğri, zayıf biharmonik yüzey, Finite type curve, finite type surface, harmonic curve, harmonic surface, Chen's surface, weak biharmonic curve, weak biharmonic surface
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
SONLU TİPTE EĞRİLER VE YÜZEYLER Bengü Kılıç Hacettepe Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Geometri Anabilim Dalı. ÖZ Bu çalışmanın amacı, sonlu tip eğri ve yüzeyleri incelemektir, ayrıca harmonik ve zayıf biharmonik yüzeylerin bir sınıflandırmasını vermektir. Bu tez giriş hariç beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, çalışmanın ilerideki bölümlerde kullanılan temel tanım ve teoremlerini içermektedir. İkinci bölümde, ağırlıklı olarak B. Y. Chen' in çalışmalarından yararlanılarak sonlu tip eğri ve yüzey kavramları ele alınmıştır. Üçüncü bölümde, Chen yüzeyleri incelenmiş olup çeşitli örnekler verilmiştir. Dördüncü bölümde, ikinci temel formun diskriminantı Axy ele alınmıştır. Son bölüm olan beşinci bölümde, harmonik ve zayıf biharmonik altmanifoldlar ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
FINITE TYPE CURVES AND SURFACES Bengü Kılıç Hacettepe University, Art and Science Faculty, Department of Mathematics, Geometry Section. ABSTRACT In this thesis we consider finite type curves and surfaces, harmonic curves and surfaces. This study consists of five chapters accept introduction. In the first chapter some basic definitions and notions which will be used in the other chapters are given. In the second chapter some examples of finite type curves and surfaces are given. In the third chapter some examples of Chen surfaces are given. In the fourth chapter, the discriminant of the second fundamental form is considered. In the final chapter harmonic and weak biharmonic curves and surfaces are considered.