Türkiye'de müzik eğitiminde teknoloji
Technology in music education in Turkey
- Tez No: 125801
- Danışmanlar: PROF. DR. M. CİHAT CAN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Teknoloji, Müzik Eğitimi, Müzik ve Bilgisayar
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
TÜRKİYE'DE MÜZİK EĞİTİMİNDE TEKNOLOJİ (Doktora Tezi) H. Serdar ÇAKIRER GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ OCTOBER-2002 ÖZET Bu çalışmada, Türkiye'deki müzik eğitiminin günümüzdeki durumu, teknolojik araç-gereçlerin kurumlardaki mevcudiyeti, bu araç gereçlerin öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından kullanım durumları ve ortamları incelenmiştir. Bunun için seçilen 8 kurumdan, kurum düzeyini belirlemek amacıyla kurum başkanlarına, öğretim elemanı ve öğrenci kullanım durumlarını belirlemek amacıyla 12 öğretim elemanı ve 20 öğrenciye anket uygulanarak veriler toplanmıştır. Anketlerden elde edilen sonuçlar analizleri yapılarak değerlendirilmiştir. Bilim Kodu : 5000019
Özet (Çeviri)
TECHNOLOGY IN MUSIC EDUCATION IN TURKEY (Ph.D THESIS) H. Serdar CAKIRER GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE OCTOBER-2002 ABSTRACT In this study, recent days status of music education in Turkey, the existence in the institution in respect of technological means- equipment, the using status and surroundings of these means- equipments in respect of teachers and students have been researched. For this purpose, 8 institutions were selected in between chairmans of these institutions, 12 members of teachers and 20 students in order to designate the usage status of these technological tools. The results derived from this poll and were evaluated by taking analysis of these results. Science Code : 5000019 Key Words : Technology, Music Education, Music and Computer Number of Pages : 105 Advisor : Prof. Dr. M Cihat CAN