Rassal blok tasarımlarında bir kontrole karşı işlemlerin karşılaştırılması için parametrik olmayan yöntemler ve çoklu karşılaştırma yöntemleri
Nonparametric procedures for comparing treatments with a control in a randomized complete block design
  1. Tez No: 125937
  2. Yazar: UĞUR KAZIM ÖZKAYHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAMZA GAMGAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Faktöriyel Deney Tasarımı, Parametrik Olmayan Test, Çoklu Karşılaştırma Yöntemi, Genelleştirilmiş Ters Matris
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
RASSAL BLOK TASARIMLARINDA BİR KONTROLE KARŞI İŞLEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI İÇİN PARAMETRİK OLMAYAN YÖNTEMLER VE ÇOKLU KARŞILAŞTIRMA YÖNTEMLERİ (Yüksek Lisans tezi) Uğur Kazım ÖZKAYHAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜTSÜ Temmuz 2002 ÖZET Bu çalışmada bir veri kümesi rassal blok tasarımlarından geldiğinde bir kontrol (standart) ile birkaç işlem etkisinin karşılaştırılmasında parametrik olmayan yöntemler ve çoklu karşılaştırma yöntemleri tanıtılmıştır. Bu yöntemler bir veri seti üzerine uygulanmış ve bu karşılaştırma sonuçlarının yorumlan verilmiştir. Bilim Kodu : 406.01.00
Özet (Çeviri)
NON PARAMETRIC PROCEDURES FOR COMPARING TREATMENTS WITH A CONTROL IN A RANDOMIZED COMPLETE BLOCK DESIGN (M. Sc. Thesis) Uğur Kazım ÖZKAYHAN GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY July 2002 ABSTRACT In this study, as the. data set is came from randomized block design, nonparametric methods and multiple-comparison methods are introduced for comparing a control (standart) effect with few treatments effects. These methods are applied on a data set and the interpretations of these comparison results are given. Science Code Key Words Page Number Adviser : 406.01.00 : Experimential Design, Nonparametrics, Multiple Comparisons, Generalized Invers Matrixes. :56 : Prof.Dr. Hamza GAMGAM T«ls« » vto.KMBEIV* «MU»