Collocation methods for linear two point boundary value problems by using monomial basis
  1. Tez No: 1269
  2. Yazar: AVNİ ABUSAMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BÜLENT KARASÖZEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: kollokasyon yöntemi, B-spline, Hermite tipi, monomial baz, Gauss, Lobatto, Radau kollokasyon noktalar, ters kararlılık, iki nokta sınır değer problemi, kondisyon sayısı. ¦iv, collocation methods, B-splines, Hermite-type basis, monomials, Gaussian points, Lobatto points, Radau points, inverse stability, condition number, two-point boundary value problems. ¦"Ill
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET lineer 2 Sinir Değer Problemler! İçîn Monomial Bazli Kollokasyon Yöntemi Abu Saman, Awni Yüksek Lisans Tezi: Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Bülent Karasözen Eylül 1987, 91 sahife İki nokta sınır değer problemlerinin yaklaşık çözümü için B-spline bazından daha kolay kullanışlı ve etkin olan monomial bazı na dayalı kollokasyon yöntemi uygulanmıştır. Bu yöntem hata tahmini, ters kararlılık analizi ve kondisyon sayısı açısından değişik bazlar için (B-spline, Hermite, monomial) incelenmiştir. Sayısal çözümler yöntemin çeşitli kollokasyon noktaları için (Gauss, Lobatto, Radau) uygulanabilirliğini ve etkinliğini kanıtla maktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Collocation Methods for Linear Two Point Boundary Value Problems by Using Monomial Basis Abu Saman, Awn i M.S. in Mathematics Supervisor: Asst.Prof.Dr. Bülent Karasözen September 1987, 91 pages Collocation methods for solving two-point boundary value problems of ordinary differential equations is discussed for monomial representation which is much easier and more efficient than B-splines. This method is investigated with respect to error estimation inverse stability and condition number behaviour for monomials, B-splines and Hermite-type basis. Numerical results illustrate the wide applicability and efficiency of this method using different collocation points (Gaussian, Lobatto, Radau).