Maple ile lineer olmayan diferensiyel denklem sistemleri için kararlılık analiz uygulamaları
Applications in maple to stability analysis of non-linear equation systems
  1. Tez No: 127419
  2. Yazar: ÜMİT TERZİOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERHAN COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Otonom, Maple 6, Diferensiyel Denklem Sistemi, Autonomous, Maple 6, Differential Equation System VI
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
ÖZET Bu çalışmada 2x2 lik lineer ve lineer olmayan otonom diferensiyel denklem sistemlerinin kararlılık analizini gerçekleştiren prosedürlerden oluşan DDSKAP isimli bir Maple kütüphanesi ve kütüphanedeki prosedürlerin kullanımnı açıklayan bir yardım manueli hazırlanmıştır. Söz konusu sistem tek bir kur.bat dosyası ile kişisel bilgisayarda kurulu olan Maple yazılıma entegre edilerek, Maple'm bir yeni kütüphanesi olarak kullanılabilmektedir. Konuyla ilgili bütünlüğü sağlamak amacıyla ilk bölümde kararlılık analizi teorik olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Applications in Maple to Stability Analysis of Non-Lineer Equation Systems In this study, we have developed a Maple library the so-called DDSKAP. This library consists of several procedures aimed at performing stability analysis of lineer and non-lineer system of autonomous differential equations. Once the library is integrated into Maple, it functions as if it were an original library of Maple and works out interactivety. A help menu is available for the use of procedures contained in the library. For the sake of completeness, a theoretical backround for the stability analysis is provided in Section 1.