Edremit yöresi (Balıkesir) örümceklerinin (Araneae) sistematik ve faunistik açıdan incelenmesi
Systematical and faunistical investigation of the spiders (Araneae) of the Edremit region (Balıkesir)
- Tez No: 127441
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULLAH BAYRAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Edremit, Örümcek, Araneae, Sistematik, Fauna, Edremit, Spider, Araneae, Sistematics, Fauna
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 145
Özet
ÖZET EDREMİT YÖRESİ (BALIKESİR) ÖRÜMCEKLERİNİN (ARANEAE) SİSTEMATİK VE FAUNİSTİK AÇIDAN İNCELENMESİ AYVA, Barış Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi Danışman: Doç. Dr. Abdullah Bayram Ağustos 2002, 131 sayfa Bu çalışmada, 2001 yılının Mart ve Kasım ayları arasında Edremit yöresinde yer alan 14 lokaliteden toplam 330 örümcek örneği toplanmıştır. Ergin bireylere ait örneklerin sistematik ve faunistik açıdan değerlendirilmesi sonucu 1 6 familya ve 27 cinse mensup 46 tür tespit edilmiştir. Metin içerisinde türlerin sinonim, morfoloji, habitat, fenoloji ve toplama bilgileri verilmiş, türlerin dünyadaki ve Türkiye'deki dağılışları ele alınmıştır. Ayrıca türlere ait genital organların çizimleri yapılmıştır. Bu çalışma sonucunda belirlenen toplam 28 tür, çalışma alanı için yeni kayıttır. Pardosa sordiata, Pardosa nigriceps, Salticus cingulatus ve Euophrys erraîica ise Türkiye için yeni kayıttır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SYSTEMATICAL AND FAUNISTICAL INVESTIGATION ON THE SPIDERS (ARANEAE) OF THE EDREMİT REGION (BALIKESİR) AYVA, Barış Kırıkkale University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology, M.Sc. Thesis Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Abdullah Bayram August 2002, 1 3 1 pages In this study, a total of 330 spider specimens were collected from 14 localities that situated in the Edremit Region in term of March-November in 2001. The adult specimens were evaluated in view of systematics and fauna, and 46 species were established in the region as belonging to 27 genera in 16 families. Synonym, morphology, habitat, phenology and all kinds of collection data were given in the text, and the distributions of the species in the world and Turkey were investigated. In addition, the genital structures of the species were drawn. A total of 28 species that identified in this research are new records for the studied area.^ Pardosa sordiata, Pardosa nigriceps, Salticus cingulatus and Euophvys erratic were recorded for the first time in Turkey. ^^"