Doğrudan dizili yayılı izge bir sistemin bazı sayısal modülasyon türleri için rayleigh kanalda incelenmesi
The Research of direct sequence spread spectrum systems for some digital modulation type through rayleigh channel
- Tez No: 127461
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İ. HAKKI ÇAVDAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yayılı İzge, Doğrudan Dizili Yayılı İzge, Rayleigh Kanal, Sayısal Modülasyon VI «3535*'.ıfföSSSSS, Spread Spectrum, Direct Sequence Spread Spectrum, Rayleigh Channel, Digital Modulation vn
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 41
Özet
ÖZET Bu çalışmada, popülaritesi gün geçtikçe artan Doğrudan Dizili Yayılı İzge Sistemlerinin bazı sayısal modülasyon teknikleri için performans incelemesi yapılmıştır. Bu inceleme sırasında dar bantlı Rayleigh kanal kullanılmıştır. İnceleme sonucu olarak her bir teknik için performans diyagramı oluşturulmuştur. Doğrudan Dizili Yayılı İzge Sistemleri bildiri işaretini özel kodlarla çarparak spektrumunu frekans ekseninde yayar ve alıcıda tekrar toplar. Bu özelliğinden dolayı interferanstan daha az etkilenir. Özel öz ilişki ve çapraz ilişkiye sahip bu kodların Doğrudan Dizili Yayılı izge Sistemleri üzerindeki etkisini ortaya koymak için simülasyon çalışması değişik uzunluktaki dizilerle ve değişik modülasyon türleriyle gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY The Research of Direct Sequence Spread Spectrum Systems For Some Digital Modulation Type Through Rayleigh Channel In this thesis, the performance of DSSS system, which is one of the SS systems, was analyzed for some digital modulation techniques. For this analyze, Rayleigh channel was used. Performs diagram were formed. DSSS systems spread spectrum of data signal by multiplexing with special codes which have special auto-correlation and cross-correlation and despread it in receiver. Because of this property DSSS system is infused less by interference. These codes call Pseudo-Noise (PN) sequence. PN sequence, which has different length, was used to show the effect of length of PN sequence.