Conical crack problem in a finite layer
- Tez No: 12827
- Danışmanlar: PROF.DR. SELÇUK YAHŞİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Finite Layer, Conical Crack, Axisymmetric Problem
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 308
Özet
SONLU TABAKADA KONİK ÇATLAK PROBLEMİ Mühendislik Fakültesi Makina Müh. Bolünü, Y lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof Dr. Selçuk YAI-Şİ 308 Sayfa Ocak İ99İ ÖZET Bu çalışmada alt yüzeyi sabit-, üst yüzeyi yüklü sonlu bir ortamda eksenel simetrik konik çatlak problemi incelenmiştir. Standart dönüşüm teknikleri kullanılarak, problem basit Cauchy tipi çekirdek fonksiyonlarina sahip iki integral denklem sistemine dönüştürülmüştür. Bu tekil integral denklemleri de daha sonra Gauss-Chebyshav tekniği kullanilarak lineer cebirsel denklem takimina indirgenmiş ve sayısal olarak çözülmüştür. Sayısal deşerler çatlak yüzeyinde sabit normal ve kesme gerilme durumları için verilmiştir. Gerilme şiddeti faktörleri çatlak geometrisi diş yük ve Poisson oranina bağlı olarak hesaplanmıştır. Keyjriords: Sonlu Tabaka, Konik Çatlak, Eksenel Simetrik Problem Bilim Kodu: 625.03.0i -iv-
Özet (Çeviri)
CONICAL CRACK PROBLEM IN A FINITE LAYER KAMÂNU, Mustafa Faculty of Engineering Department of Mechanical Engineering,, M.S. Thesis Ekşjervisor: Prof Dr. Selçuk YAH3İ 308 Pages January İ99İ ABSTRACT In this study, an axially symmetric conical crack problem in a layer with fixed lower and loaded upper surfaces is considered. Using standard transform techniques the problem is formulated in terms of system of two simultaneous integral equations which have simple Cauchy-type kernels. By using Gauss-Chebyshev technique these singular integral equations are reduced to simultaneous linear algebraic equations which are then solved numerically. The numerical examples are given for a constant normal and shear stress state on the crack surface. The stress intensity factors are evaluated as a function of crack geometry, external load and Poisson's ratio.