Conical crack in half space with fixed end conditions
- Tez No: 5415
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN SELÇUK YAHŞİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: konik çatlak, tekil integral denklemi, eksenel simetrik ortamda gerilme analizi. -iv, conical crack, singular integral equation, stress analysis in axisymmetric media. -1X1
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 139
Özet
SABİT KENAR SINIR KOŞULLARI OLAN YARI SONSUZ UZAYDA KONİK ÇATLAK Balkan, Halûk Mühendislik Fakültesi Makina Müh. Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Osman Selçuk Yahşi 127 Sayfa, Şubat 1989 ÖZET Bu çalışmada yarx sonsuz yarım uzayda bir eksenel simetrik konik çatlak incelenmiştir. Sabit kenar sınır koşulları yarım uzayın sınırında sağlanmaktadır. Standart dönüşüm teknikleri kullanılarak, problem içsel konik çatlak için basit Cauchy çekirdek fonksiyonlarına sahip, kenar çatlağı için ise baskın olarak genelleştirilmiş Cauchy çekirdek fonksiyonlarına sahip iki integral denklem sistemine dönüştürülmüştür. Bu tekil integral denklemleri de daha sonra Gauss-Chebyshev formülleri kullanılarak lineer cebirsel denklem takımına indirgenmiş ve sayısal olarak çözülmüştür. Sayısal değerler çatlak yüzeyinde sabit gerilme değerleri için verilmiştir. Gerilme şiddeti faktörleri çatlak geometrisi ve Poisson oranına bağlı olarak hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
CONICAL CRACK IN HALF SPACE WITH FIXED END CONDITIONS Balkan, Halûk Faculty of Engineering Department of Mechanical Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Osman Selçuk Yahşi 127 Pages, February 1989 ABSTRACT In this study, an axially symmetric conical crack problem in semi-infinite half space is considered. Fixed end conditions are satisfied at the boundary of the half space. Using standard transform techniques the problem is formulated in terms of system of two simultaneous integral equations which have simple Cauchy kernels for the internal conical crack and generalized Cauchy kernels for the edge crack as the dominant part. By using Gauss-Chebyshev quadrature formula these singular integral equations are further reduced to simultaneous linear algebraic equations which are then solved numerically. The numerical examples are given for a constant stress state on the crack surface. The stress intensity factors are evaluated as functions of crack geometry and Poisson's ratio.