Decading algorithms for DBEC-TBED Reed-Solomon codes
- Tez No: 12830
- Danışmanlar: DOÇ.DR. MELEK D. YÜCEL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: error control coding, Reed-Solomon codes, fast decoding algorithms, Berlekamp-Massey decoding algorithm, byte error correction and detection. Science Code No: 609.02.05 IV
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
ÖZET İKİ HATA DÜZELTEN-ÜÇ HATA YAKALAYAN REED-SOLONON KODLARININ ÇÖZÜMLEME ALGORİTMALARI KOKSAL, F. ZEYNEP Doktora Tezi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek D. YÜCEL Ekim 1990, 120 sayfa Bu çalışmada İki Hata Düzel ten (İHD) -Üç Hata Yakalayan (ÖHY) Reed-Solomon kodlarının hızlı çözümlemesini gerçekleştiren Deng-Costello algoritması incelenmiştir. Algoritmanın karar mekanizmasında kullanılan mantıksal yapıdaki eksikliğin, bazı ikili ve üçlü hataların yanlış sınıflandırılmasına yol açtığı gösterilmiştir. GF(2^)te, İHD-ÜHY RS kodlarıyla yapılan benzetim çalışmaları, algoritmanın ikili diye yanlış karar verdiği üçlü hataların, bütün üçlü hataların yaklaşık %30'u kadar olduğunu göstermiştir. Karar mekanizmasına eklenen testlerle algoritma düzeltilmiş, ve algoritmanın tüm üçlü hataları yakalaması sağlanmıştır. Düzeltilmiş Deng-Costello algoritmasının kuramsal irdelemesi yapılarak, benzetimlerle desteklenmiştir. Düzeltilmiş Deng-Costello algoritması, bilinen standart bir RS çözümleme algoritmasını referans alarak değerlendirilmiştir. Bu algoritmalar, toplam işlem sayısı veisson dağılımlı bir gürültü varsayımı altındaki başarımları yönünden karşılaştırılmıştır. Başarım testlerinin ve hız analizinin sonuçları, düzeltilmiş Deng-Costello algoritmasının, diğerine üstün olduğunu göstermiştir. Özellikle, yüksek çözümleme hızı gerektiren uygulamalarda ve byte düzenindeki bilgisayar ana-belleklerinde, İki Hata Düzelten-Üç Hata Yakalayan Reed-Solomon kodlarının düzeltilmiş Deng-Costello algoritmasıyla birlikte kullanılması çok uygun olacaktır. Benzetim programları, MS/DOS işletim sistemi kullanan PC/XT için, Turbo-Pascal dilinde yazılmıştır. Anahtar Sözcükler : hata kontrol ködl aması, Reed-Solomon kodları, hızlı çözümleme algoritmaları, Berlekamp-Massey çözümleme algoritması, byte hatası düzeltme ve yakalama. Bilim Kod No: 609.02.05 vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DECODING ALGORITHMS FOR DBEC-TBED REED-SOLOMON CODES KOKSAL, F. Zeynep Ph.D. in Electrical and Electronics Eng. Middle East Technical University, Ankara Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Melek D. YÜCEL October 1990/ 120 pages In this work, one of the recent fast decoding algorithms developed by Deng-Costello, and specifically designed for decoding of Double Byte Error Correcting-Triple Byte Error Detecting (DBEC-TBED) Reed-Solomon (RS) codes is evaluated. It is shown that, the incomplete logical structure of the decoding mechanism results in the failure of the algorithm in the classification of some double and triple error patterns. The simulations, realized with DBEC-TBED RS codes over GF(24), indicate that the relative frequency of such triple error patterns, which are misclassif ied as double errors, is almost 30% as compared to the number of all possible triple error patterns. The algorithm is modified to detect all possible triple error patterns by completing the decision mechanism with extra checks. Theoretical verification of the modified Deng-Costello algorithm is presented and supported by simulations. The performance and computational complexity of the modified Deng-Costello algorithm is then compared with a standard RS 111decoding algorithm, used as reference; by means of computer simulations assuming Poisson distributed noise. The results of the performance tests and complexity analysis revealed the superior performance of the modified Deng-Costello algorithm. It is very well suited for correcting double errors and detecting triple errors in high speed data communication, especially in byte-organized computer memories. All simulation program modules are developed using Turbo-Pascal language and run on PC/XT under MS/DOS operating system.