Elastik zemine oturan dairesel plakların sonlu elemanlar yöntemiyle zorlanmış titreşiminin dinamik analizi
Undamped forced vibration of the circular plates on the elastic ground
  1. Tez No: 128585
  2. Yazar: MEHMET YÜKSEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERCÜMENT KÖKSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: şekil fonksiyonu, zaman aralığı, hareket diferansiyel denklemi, zorlanmış titreşim, plaklar. ıx, shape functions, time interval, differential equation of motion, forced vibration, plates
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mekanik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
ÖZET Ülkemizde 17 Ağustos 1999 ve sonraki depremlerin neden olduğu can ve mal kayıpları, dolayısı ile deprem olaylarına verilen önem, yapı dinamiği, dinamik analiz ve deprem mühendisliği konularına olan ilginin artmasına neden olmuştur. Dinamik analiz deprem mühendisliği konularının temel esaslarını vermesi bakımından önemlidir. Bu çalışmasında elastik zemine oturan dairesel plakların sonlu elemanlar metoduyla sönümsüz zorlanmış titreşiminin dinamik analizi yapılmıştır. Böyle bir problem uygulamada hava alanı, yol, silo temelleri, su deposu temelleri gibi proje çalışması olarak ta ele alınabilir. İlk olarak sonlu elemanlar metoduna kısaca değinilerek konuyla ilgili deplasman fonksiyonlarının ve deplasman parametrelerinin nasıl seçileceğinden bahsedilmiştir. Daha sonra elastik zemine oturan dairesel plağın zorlanmış titreşimi incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In 17 August 1999 and the attending earthquakes couses losses of life and possesions, in our country. The importance that had given to earthquake incidents, expanding the importance of dynamic analysis and earthquake engineering subjects. Dynamic analysis is impotant becouse of giving the true state of earthquake engineering subjects. İn this study the dynamic analysis of undamped forced vibration of the circular plates onthe elastic groundmade with finite element method. This kind of problem is practicable for the airports, highways, silo foundations water warehouse fondations. First we refer to the finite element method, and how to choose the displacement functions and the displacement parameters. After we examine the undamped forced vibration of the cicular plates on the elastic ground.