Zemin sınıflarına göre kalya sisteminin seçilmesi ve zemin emniyet gerilmesinin belirlenmesi
To be Choosen the foundation system according to ground system and to be expounded of ground safety reversing
  1. Tez No: 128923
  2. Yazar: MEHMET ZEKİ KALYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZARİFE HANMEHMETOVA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Zemin Sınıfları, Zemin Emniyet Gerilmesi ve Temel Seçimleri. m, Ground categories, the reverse of ground safety and foundation choises. IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZET ZEMİN SINIFLARINA GÖRE TEMEL SİSTEMİNİN SEÇİLMESİ VE ZEMİN EMNİYET GERİLMESİNİN BELİRLENMESİ KALYA,Mehmet Zeki Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Zarife HANMEHMETOVA Şubat 2002, Bu Çalışmada, zemin sınıflarına göre seçilecek olan temellerin ve uygulanacak olan emniyet gerilmesinin bulunmasında izlenecek yollar ve temel sınıfının seçilmesinde dikkat edilecek hususlar üzerinde duruldu. Bu konularla ilgili örnek bir çalışma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY TO BE CHOOSENTHE FOUNDATION SYSTEM ACCORDING TO GROUND SYSTEM AND TO BE EXPOUNDED OF GRAUND SAFETY REVERSING. KALYA, Mehmet Zeki Niğde University Graudate School of Natural and Applied Sciences Department of Building Engineering Supervisor : Prof. Dr. Zarife HANMEHMETOVA February 2002, It has been taken importance of following ways on the foundations which will be choosen according to ground categories and appeared on the reverse of confidence and the pecularities which will be paid ettention/painted out on choosing the foundation category. A model work has been done about this subjects.