Öngerilmeli boşluklu döşeme elemanlarının hesap ve tasarım esasları
Calculation and design of prestressed hollow core slabs
- Tez No: 128924
- Danışmanlar: PROF. DR. ZARİFE HANMEHMET
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Ön gerilmeli Boşluklu Döşeme, Visual Basic, Yapı Analizi m, Prestressed Hollow Core Slabs, Visual Basic, Structural Analysis IV
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 197
Özet
ÖZET ÖNGERİLMELİ BOŞLUKLU DÖŞEME ELEMANLARININ HESAP VE TASARIM ESASLARI URAL, Ali Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Ana Bilim Dalı Danışman : Prof.Dr.Zarife HANMEHMET Şubat 2002, 1 84 sayfa Ülkemizde kullanımı kısıtlı sayıda kalmış olan prefabrikasyon, hızlı ve ekonomik yapı üretim sistemlerinden biridir. Bu çalışmada, prefabrike ön gerilmeli boşluklu döşeme elemanların hesap ve tasarım esasları üzerine bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırmaya göre, danışmanım sayın Prof.Dr.Zarife HANMEHMET'in kullanmış olduğu Dönüştürülmüş En Kesil yöntemi ile AC13 18-83 ve TS3233'teki analiz yöntemleri incelenmiş, ele alınmış olan boşluklu döşeme modelleri üzerinde uygulanmış ve karşılaştırılmıştır. Ayrıca kullanılan ilk yöntemin analizleri, Visual Basic programında yapılan programlama ile yapılmıştır. Bu analizler sonucunda çıkan değerler incelenmiş ve beklentilere uygunluğu çeşitli karşılaştırmalar yapılarak gerek Türk ve gerekse Amerikan Standartlarına uyumu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY CALCULATION AND DESIGN OF PRESTRESSED HOLLOW CORE SLABS URAL, Ali Nigde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Civil Engineering Superviser.Prof.Dr.Zarife HANMEHMET February 2002, 184 pages Prefabrication is one of the fastest and economical structure production system which is limited in our country. In this study, making a research about calculation and design of prestressed hollow core slabs. In this research, examining analysis methods like converted section method which was used by Mrs.Prof.Dr.Zarife HANMEHMET and like ACI 318- 83 and TS 3233. By the way, analysis of first method was made by a programme which was used Visual Basic programming language. The results of this structural analysis, outcomes examined and compare with expectate to appropriateness like Turkish and American standarts to determine harmony.