Radiation and scattering problems of arbitrarily shaped conducting bodies above the ground plane
Sonsuz iletken düzlem ortamında gelişigüzel şekilli iletken cisimlerin saçınım ve ışınım problemleri
- Tez No: 129183
- Danışmanlar: DOÇ. DR. LEVENT GÜREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Momentler metodu, imaj teorisi, radar kesit alanı (RKA). iv, Method of moments, image theory, radar cross section (RCS), delta- gap source. m
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
ÖZET SONSUZ İLETKEN DÜZLEM ORTAMINDA GELİŞİGÜZEL ŞEKİLLİ İLETKEN CİSİMLERİN SAÇINIM VE IŞINIM PROBLEMLERİ Cemal C. Yıldırım Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Levent Gürel Ekim 2002 Sonsuz iletken düzlem üzerinde bulunan gelişigüzel şekilli iletken cisimlerin elektromanyetik saçınım karasteriklerini belirlemek için momentler metodu kul lanılmıştır. İletken düzlem imaj teorisi kullanılarak kaldırılmış ve eşdeğer prob lem üretilmiştir. Eşdeğer problem iki yöntemle çözülmüştür. İlk yöntemde serbest uzay Green fonksiyonu, ikincisinde cismin yüzeyinde indüklenmiş gerçek ve kurgusal akımların arasındaki eşitlik kullanılarak değiştirilen Green fonksiyonu kullanılmıştır. Saçınım çözümlerinde gelen düzlem dalga, ışınım çözümlerinde voltaj beslemesi kaynak olarak kullanılmıştır. Ayrıca gelişigüzel yüzeyli cisim lerin üçgenlenmesi sonrasında ikiden fazla üçgenin bağlı olduğu kenarlarda temel fonksiyonların nasıl tanımlanacağı açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SCATTERING AND RADIATION PROBLEMS OF ARBITRARILY SHAPED CONDUCTING BODIES ABOVE THE GROUND PLANE Cemal C. Yıldırım M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Levent Gürel October 2002 A method of moment solution is applied for the scattering and radiation problems of arbitrarily shaped conducting bodies placed close to an infinite ground plane. An equivalent problem is produced by using image theory and solved by two methods. Free-space Green's function is used for the first method, and modified free-space Green's function is used for the second. The conducting bodies excited with either an incident plane-wave or a delta-gap source. Moreover, the definition method of the basis functions is explained when multiple unknowns occur at a single edge.