Atriumlarda peyzaj mimarlığı açısından tasarım ve uygulama ilkelerinin saptanması üzerine bir araştırma
A Research in defining the design and application principles of atriums from the landscape architectural point of view
  1. Tez No: 13019
  2. Yazar: AYGEN KEMALOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MURAT YAZGAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Atrium, Avlu, Günışığı, Bitkisel Tasa rım, Peyzaj Planlama, İstanbul Galleria, Atakule, Ankara Hilton, Crocker Galleria, Octagon, Atrium, Courtyard, Daylighting, Planting Design, Landscape Planning, Gaileria Istanbul, Atakule, Hilton Ankara, Crocker Gaileria, Octagon
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 165
Özet
-XX - ÖZET Yüksek Lisans Tezi Atriumlarda Peyzaj Mimarlığı Açısından Tasarım ve Uygulama İlkelerinin Saptanması Üzerine Bir Araştırma Aygen KEMALO?LU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Murat YAZGAN 1990, sayfa: 165 Jüri: Doç. Dr. Murat YAZGAN Prof.Dr. Nur SÖZEN Prof.Dr. İlcin ASLANBÖ?A "Atriumlarda Peyzaj Mimarlığı açısından tasarım ve uygulama ilkelerinin saptanması üzerine bir araştırma' adlı tezde geçmişin derinliklerinden günümüze ulaşabilen bir yaşam birimi konu edilmektedir. Kentlinin yaşamına yeni katılan, çağdaş, etkili olduğu kadar, çevreye hareket ve canlılık yayan, kentli nin sosyo-kültürel yapısında ufuklar açan, doğanın kuca ğında bir mekan olan atriumun tarihsel gelişimi, günümüz örnekleri, peyzaj tasarım ve uygulama ilkeleri incelen miştir. Bu çalışma ile atriumlarda peyzaj, planlama sorunları irdelenerek öneriler getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
-ixi- ABSTRACT Masters Thesis A RESEARCH IN DEFINING THE DESIGN AND APPLICATION PRINCIPLES OF ATRIUMS FROM THE LANDSCAPE ARCHITECTURAL POINT OF VIEW Aygen KEMALO?LU Ankara university Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Landscape Architecture Supervisior: Doç. Dr. Murat YAZGAN 1990, Page: 165 Jury: Assoc. Prof. Dr. Murat E. YAZGAN Prof. Dr. Nur SÖZEN Prof. Dr. İlçin ASLANBO?A Atriums, new life features that reach us today from the depths of the ancient times, have been discussed in this master thesis named“A Research in defining the design and application principles of atrimus from the landscape architectural point of view”. Atriums that have recently joined the life of the urbanites are natural looking Sites that are not only impressive but also contemporary works of architecture that open new horizons in the social and cultural life styles of the urbanites. In addition, atriums provide action and liveliness to their surroundings. Hence, -in this paper the historical development of atriums and their landscape design and application principles have been presented as well as their up-to-date examples. In this study the problems of landscape planning have also been surveyed and analysed, thus, related proposals have also been made.