Avrupa Birliği'nde ormancılık stratejisi ve Türkiye için öneriler
Forestry strategy implemented in European Union and suggestions for Turkey
- Tez No: 131371
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜLCAN ERAKTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
- Anahtar Kelimeler: European Union, Turkey, Forestry Strategy, Forestry Politicy, Forest Management
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi AVRUPA BlRLİĞÎ'NDE ÎZLENEN ORMANCILIK STRATEJİSİ VE TÜRKİYE İÇİN ÖNERİLER Emre Şahin DÖLARSLAN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilimdalı Danışman: Prof. Dr. Gülcan ERAKTAN Tezin amacı, Avrupa Birliği ormancılığı ile Türkiye ormancılığının karşılaştırılması ve konu ile ilgili önerilerde bulunmaktır. Avrupa Birliği ülkelerinin orman kaynaklan ve bu kaynakların kullanım şekilleri incelendiğinde, bu kaynakların kullanılması bakımından üye ülkeler arasında bazı farkların olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Avrupa Birliği'nde izlenen ormancılık stratejisinde, ülkelerdeki orman kaynaklarının kullanımı arasındaki farklılıkları gidermeye yönelik faaliyetler ele alınmaktadır. Aynı zamanda, Avrupa Birliği Ormancılık Stratejisi'nin küresel düzeyde etkili olması nedeniyle Türkiye Ormancılık Politikası, Avrupa Birliği Ormancılık Stratejisi ile uyumlu hale getirilmelidir. Türkiye, AB'ye adaptasyon sürecinde mevcut faaliyetlere ulusal menfaatleri doğrultusunda katlimi sağlamalı ve kendi ormancılık sorunlarını aşma yönünde politikalar oluşturmalıdır. 2003, 100 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Avrupa Birliği, Türkiye, Ormancılık Stratejisi, Ormancılık Politikası, Orman Yönetimi
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis FORESTRY STRATEGY IMPLEMENTED IN EUROPEAN UNION AND SUGGESTIONS FOR TURKEY Emre Şahin DÖLARSLAN Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Forest Engineering Supervisor: Prof. Dr. Gülcan ERAKTAN The aim of this thesis, compare of European Union forestry and Turkey forestry and point suggestions which is relative with this topic. When forest resources whose European Union states is searched, some differents which is using the resources have been seen among the European states. So forestry strategy implemented in European Union has occured efforts for the differents that is using forest resources. At the same time, Turkey Forestry Politicy should be compatible with European Union Forestry Strategy, because of the fact that European Union Forest Strategy is effective at global level. Turkey should be added with through national benefits while adaption process in European Union and should be constituted politics which own forestry problems. 2003, 100 pages