Locked cycle flotation test of Murgul Çakmakkaya copper ore
- Tez No: 13212
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ÜMİT ATALAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Bakır cevheri, kalkopirit, pirit, flotasyon, kapalı döngü testi, Copper ore, Chalcopyrite, pyrite, flotation, locked cycle test. Scientific Code : 607 - 02 - 04.iv
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
ÖZET MDRGDL ÇAKAMAKKAYA BAKIR CEVHERİNİN KAPALI DÖNGÜ FLOTASYON TESTİ SÖNMEZER, Oğuz Yüksek lisans Tezi, Maden Müh. Bölümü Tez Yöneticisi î Doç. Dr. Ümit ATALAY Şubat 1991, 58 sayfa Cevher zenginleştirme endüstrisi, ağırlıklı olarak laboratuvar çalışmalarına dayanmaktadır. Laboratuvar flotasyon deneyleri optimum flotasyon devresi hesaplanmasında, işletme koşullarının analizinde, kullanılacak reaktif türünün ve miktarının tayininde, ve belirli bir cevherin flotasyon parametrelerinin belirlenmesinde kullanılır. Bununla birlikte laboratuvar flotasyon sonuçlarını sürekli flotasyon devrelerine uygulamak önemlidir. Laboratuvar flotasyon deney sonuçlarının ancak kendi içlerinde karşılaştırılacağı farzedilir. Kapalı döngü flotasyon deneyi, pilot flotasyon tesisi testleri ile laboratuvar flotasyon testleri arasındadır. Bu çalışmanın amacı kaba, süpürme, temizlemeflotasyon devrelerinin ve kaba, temizleme flotasyon devrelerinin kapalı döngü flotasyon testi ile Murgul- Çakmakkaya bakır cevherinin simulasyonudur. Bu çalışmada kapalı döngü flotasyonu testleri sonuçları analiz edildi. Kapalı döngü testinin sonuçlarını tahmin etmek için bir bilgisayar programı geliştirildi. Kapalı döngü testinden elde edilen sonuçlar ile tahmin edilen sonuçlar karşılaştırıldı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LOCKED CYCLE FLOTATION TEST OF MDRGDL ÇAKMAKKAYA COPPER ORE SÖNMEZER, Oğuz M.S. in Mining Engineering Supervisor : Assoc. Prof.Dr. Ümit ATALAY February 1991, 58 pages The mineral processing industry is based heavily on the laboratory studies. Batch flotation tests are used to determine optimum process circuit, analyze operating conditions, evaluation of type of and amount of reagent, and optimization of flotation parameters for a specified ore. However, it is important to apply batch flotation test results to a continuous flotation circuit. The batch flotation test data are generally regarded as being directly comparable within themselves. Locked cycle test is an intermediate step between laboratory batch flotation and pilot plant flotation test. The aim of this study was to simulate rougher- scavenger-cleaner flotation circuit and rougher-cleaner.iii.circuits by locked cycle flotation tests for Murgul- Çakmakkaya Copper ore. Results of locked cycle flotation tests were analysed, and a computer program was generated to predict results of locked cycle test. Observed results of locked cycle test and predicted results are compared.