Mesleki eğitim merkezlerinde metal işleri ana meslek dalında öğretim gören çırak öğrencilerin kaynak yeteneklerinin incelenmesi
The Examine of welding skills of the appendice students who study at the metal work main profession branch professional education center
  1. Tez No: 134039
  2. Yazar: SAKİN KARAKAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM ERTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kaynak Eğitimi, Mesleki Eğitim Merkezi
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNDE METAL İŞLERİ ANA MESLEK DALINDA ÖĞRENİM GÖREN ÇIRAK ÖĞRENCİLERİN KAYNAK YETENEKLERİNİN İNCELENMESİ ( Yüksek Lisans Tezi ) Sakin KARAKAŞ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ocak 2003 ÖZET 7Bu çalışma da 3308 Saydı Mesleki Eğitim Yasası' na göre kurulmuş olan Mesleki Eğitim Merkezlerinde öğrenimlerini gören metal işleri ana meslek dalındaki çırak öğrencilerin kaynak eğitimleri ve yetenekleri incelenmiştir. Bu amaçla Çorum ili merkez ve gelişmiş ilçeler olan Sungurlu, Osmancık ve İskilip ilçelerinde faaliyet gösteren Mesleki Eğitim Merkezlerinde araştırma yapılmış ve eğitim gören çırak öğrencilerin faaliyetleri değerlendirilmiştir. Çalışma 6 Bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde gelişen teknoloji içerisinde kaynak, kaynakçılık ve kaynak eğitiminin önemi açıklanmıştır. İkinci bölümde kaynağın tanımı, tarihi gelişimi ve sınıflandırılması açıklanmıştır. Üçüncü bölümde Mesleki eğitim merkezlerinde kaynak eğitiminin meslek dallarına göre programları verilmiştir. Dördüncü bölümde kaynak uygulamaları, uygulamalar için okul ve meslek daimin seçimi, kaynak yöntemleri ve nedenleri açıklanmıştır. Beşinci bölümde yaptırılan uygulamaların sonuçları ve sonuçların irdelemesi yapılmıştır. Altıncı bölümde ise araştırmadan elde edilen sonuçlar açıklanmış ve sonuçlar üzerine öneriler getirilmiştir. Bilim Kodu : 500.10.20
Özet (Çeviri)
THE EXAMINE OF WELDING SKILLS OF THE APPENDICE STUDENTS WHO STUDY AT THE METAL WORK MAIN PROFESSION BRANCH PROFESSIONAL EDUCATION CENTER (M.Sc. Thesis) Sakin KARAKAŞ GAZI UNIVERSITY INSTUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY January 2003 ABSTRACT In the study, at the professional education centers which are established for the 330S numbered professional education law, apprentice students' welding educations and skills who study at the metal work main profession branch have examined. For this aim, the research has been done in Çorum administrative province center at in the developed administrative districts as Sungurlu, Osmancık and iskilip which have demonstrated activity, the activities of the apprentice students who study at the professional education centers have evaluated. The study has become from 6 parts. In the first part, at the point of improved technology the importance of the welding, the welder's work and the welding education has explained. In the second part, the definition, historical improvement and classifying of the welding has explained in the third part, as for the welding education profession branches at the professional education centers, welding education programmers have given. In the fourth part, the practice in welding, practices for school and the chasing profession branch, welding methods and reasons have explained. In the fifth part, the results of the practices and the evaluation of the results have made. As in sixth part, the results of the researches have explained and the suggestions over the results have brought Science Code : 500.10.20 Key Words : Welding Education, Professional Education Center Total Pages : 84 Thesis Manager : Asist Prof. Dr. Ibrahim ERTÜRK