Hibrit çizgili levrek balığının (Morone saxatilis x Morone chrysops) üreme potansiyelinin araştırılması
Investigation of hybrid striped bass (Morone saxatilis x Morone chrysops) reproduction potential
  1. Tez No: 134594
  2. Yazar: ALİ AKKÖSE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YUSUF GÜNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Hibrit çizgili levrek, Morone saxatilis, Morone chrysops, yumurtlama, döllenme, Hybrid striped bass, Morone saxatilis, Morone chrysops, spawning, fertilization
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
m ÖZET HİBRİT ÇİZGİLİ LEVREK BALIĞININ (Morone saxatilis x Morone chrysops) ÜREME POTANSİYELİNİN ARAŞTIRILMASI AKKÖSE, Ali Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Yusuf GÜNER Ağustos 2003, 56 sayfa Bu tezde, hibrit çizgili levrekte (Morone saxatilis x Morone chrysops) yapay döllenme ve inkübasyon incelenmiştir. Yumurtlatma için sağım ve doğal yöntemler uygulanmıştır. Hibrit çizgili levrekler farklı yoğunluklarda iki 4 m3' lük dairesel fiberglas tanklarda stoklanmıştır. Yumurtalar küresel şekilli olup 1201 - 1275 um çapında ve yağ damlası 480 - 499, um çapındadır. Döllenmeden sonraki 3. saatten sonra % 100 mortalite gerçekleşmiştir. Deneme sonunda gruplar arasında döllenme oranlan, nispi yumurta ve mutlak yumurta miktarı bakımından farklılık görülmemiştir.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT INVESTIGATION OF HYBRID STRIPED BASS (Morone saxatilis x Morone chrysops) REPRODUCTION POTENTIAL AKKÖSE, Ali Thesis MSc in Aquaculture Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Yusuf GÜNER August 2002, 56 pages In this thesis, artificial fertilization and incubation of hybrid striped bass (Morone saxatilis x Morone chrysops) were investigated. Two principal methods were used to induce spawning: strip and tank. Hybrid striped bass were stocked into two 4 m3 circular fiberglass tanks at different densities. Fertilized eggs were spherical in shape 1201 - 1275 um in diameter with a central oil globule of 480 - 499 um. 100 % mortality occured after fertilization at third hour. At the and of experiment no significant differences were found in fertilization rates, relative spawning rates and absolute spawning rates among experimental groups.