Dağıtık ve gerçek sistemler için hiyerarşik hata toleranslı sistemlerde halka protokolü ve başarım çalışması
A Hierarchical fault tolerant ring protocol for distributed real-time systems and its performance study
  1. Tez No: 134595
  2. Yazar: MEHMET BURAK AYDIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TURHAN TUNALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Dağıtık, gerçek zamanlı, kümeleme, hiyerarşik, hata toleransı, Distributed, real-time, cluster computing, hierarchical, fault- tolerant
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
V ÖZET DAĞITIK VE GERÇEK ZAMANLI SİSTEMLER İÇİN HİYERARŞİK HATA TOLERANSLI HALKA PROTOKOLÜ VE BAŞARIM ÇALIŞMASI AYDIN, Burak Yüksek Lisans Tezi, Uluslar arası Bilgisayar Enstitüsü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Turhan Tunalı Ağustos 2003, 138 sayfa Bu tezde gerçek zamanlı sistemler için tasarlanmış bir hata toleranslı grup iletişimi protokolü ve bu protokolün hiyerarşik halka yapısı gerçekleştirilmiştir. Bu yapı bir hiyerarşi yapısında birbirleriyle bağlı sanal iletişim halkalarından oluşmaktadır. Halka yapısı gerçek zamanlı sistemler için gerekli olan belirlilik özelliğini, hiyerarşi de halka sistemlerinde bulunmayan bir özellik olan ölçeklenebilirlik özelliğini sisteme katmaktadır. Hiyerarşik halka yapısı protokol olarak gerçeklenmiş, performans testleri yapılmıştır. Genel bir uygulama için geleneksel yöntemlerle performans farkları karşılaştırılmıştır. Sistemin performanslı çalışması için ağ donanımları tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT A HIERARCHICAL FAULT TOLERANT RING PROTOCOL FOR DISTRIBUTED REAL-TIME SYSTEMS AND ITS PERFORMANCE STUDY AYDIN, Burak Msc, International Computing Institute Supervisor: Prof. Dr. Turhan Tunah August 2003, 138 pages In this thesis, a real-time fault tolerant group communication protocol and its hierarchical ring structure is developed. The structure is based on hierarchically connected logical communication rings. Ring topology is used to supply real-time characteristics whereas hierarchical structure is used to supply scalability characteristics. Hierarchical ring topology is implemented as a protocol and its performance is tested. Tests include comparison of implementation with some other traditional methods on a generic problem. The choices of underlying computer networks that can provide better performance for our protocol are discussed.